19. oktober 2018
Flemming Jensen (i grøn trøje på billedet) og Jørgen Rasmussen er fra hhv. København og Kalundborg, men deres historie udspillede sig på Klintholm Havn på Møn. Drengen på billedet er Jørgens søn, Anders Klein Rasmussen. Pressefoto
Flemming Jensen (i grøn trøje på billedet) og Jørgen Rasmussen er fra hhv. København og Kalundborg, men deres historie udspillede sig på Klintholm Havn på Møn. Drengen på billedet er Jørgens søn, Anders Klein Rasmussen. Pressefoto
Foto: Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere forhindrer spritkørsel og får pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere forhindrer spritkørsel og får pris
Vordingborg - 12. november 2017 kl. 17:42
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En heltedåd. Det var politiets taksering af det indgreb, som fire personer foretog sig, da de 21. juli forhindrede en mand i at køre fra Klintholm Havn.

Og torsdag modtog de to af dem en pris på politigården i Næstved, skriver Sjællandske.

De bemærkede en bil, der gassede kraftigt op, men ikke flyttede sig en millimeter. Det, syntes de, var lidt underligt og gik over til den lille Fiat Panda, der holdt parkeret på havnen.

I bilen sad en ældre herre, som trådte speederen i bund, men han var så vissen af druk, at han ikke fattede, hvordan han skulle sætte bilen i gear. Han stank af alkohol, og ved af ham stod en flaske Gammel Dansk.

Jørgen Rasmussen, som bor i Kalundborg, ringede til politiet, og mellemtiden snuppede Flemming Jensen fra København resolut bilnøglerne og flasken.

Politiet konstaterede, at manden var pænt lakket til, og sagen endte med, at han fik en bøde på 7.000 kr. og 20 dages ubetinget fængsel. Kørekortet må han vente tre år med at få igen.

Indgrebet gav en del roser fra politidirektør Lene Frank, da årets helte blev fremstillet torsdag.

- Havde det ikke været for jeres opmærksomme indgreb, er det ikke godt at vide, om manden på et tidspunkt havde fået bilen i gear og bevæget sig ud på vejene. Og så kunne han have forårsaget både trafikuheld og personskader. Det nåede han heldigvis ikke takket være jeres årvågenhed og tålmodighed, hvor I blev på stedet, indtil patruljen kom. Spirituskørsel er ulovligt og farligt, og jeg vil gerne takke jer for at være med til at holde manden fra vejene, sagde Lene Frank til Flemming Jensen og Jørgen Rasmussen, der var mødt frem for at modtage prisen.

Hver modtager fik en dusør på 1000 kr. og et bevis på, at de er blevet hædret af politiet.

Det skriver Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk