13. december 2019
Keramik i alskens farver kan nu opleves i den ene af borgcentrets udstillingscontainere. Det er alt sammen lokale fund og vidner om en middelalder, der slet ikke var så farveløs, som de fleste tror.
gallery icon

Se billedserie

Keramik i alskens farver kan nu opleves i den ene af borgcentrets udstillingscontainere. Det er alt sammen lokale fund og vidner om en middelalder, der slet ikke var så farveløs, som de fleste tror.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgcenter sætter spot på lokale fund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgcenter sætter spot på lokale fund
Vordingborg - 19. juli 2019 kl. 13:18
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et potteskår er et uvurderligt redskab for arkæologer, når fund skal dateres. Men keramikken kan meget mere end bare det, forklarer Nanna Holm, faglig ansvarlig på Danmarks Borgcenter.

Derfor har museet for nyligt åbnet en særlig keramik-udstilling i den ene af de containere, der er opstillet på borgterrænet. Her har Nanna Holm samlet de bedste keramikfund fra udgravningerne på borgen.

- Keramik finder vi altid rigtig meget af, når vi har udgravninger, så man kan måske nemt få den opfattelse, at det ikke er så spændende, men keramikken kan faktisk fortælle os rigtig meget om det, vi ikke kan finde i udgravningerne. Det kan fortælle os om livet på borgen, fortæller hun.

- Der er stor forskel på keramikken, alt efter hvor på borgen det er fundet. Vi finder én type i køkkenerne og en anden i kongens sal. På den måde kan vi blive klogere på alt fra madlavningen til de store fester på borgen, forklarer Nanna Holm, der også trækker tråde til nutiden.

- Nutildags har vi festugen med massere af liv på borgen, og de unge bruger den til deres fester, men det er faktisk en meget gammel tradition. Der har altid været liv og glade dage på borgen, og den historie er keramikken med til at fortælle, forklarer hun.

Den nye keramik-udstilling supplerer museets anden container-udstilling, hvor der er fokus på smykkerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk