20. juli 2019
Dorthe Wille-Jørgensen, borgekspert fra Vordingborg, fratræder til sommer.
Dorthe Wille-Jørgensen, borgekspert fra Vordingborg, fratræder til sommer.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgcenter fyrer borg-ekspert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgcenter fyrer borg-ekspert
Vordingborg - 08. marts 2016 kl. 06:02
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Museum Sydøstdanmark med hovedkvarter i Vordingborg skal spare - og en af dem, det går ud over, er museumsinspektør Dorthe Wille-Jørgensen, der siden 1993 har gravet i borgens historie, udgivet flere bøger om arbejdet og været med under opbygningen af det nuværende Danmarks Borgcenter.

arrow Læs også: »Afskedigelsen kom som et lyn«

Museum Sydøstdanmark, der også består af museerne i Næstved og i Køge samt på Møn, afskediger syv ud af 22 fastansatte arkæologer i år, skriver Sjællandske.

Museumsdirektør Keld Møller Hansen forklarer det dels med en statslig beskæring af tilskuddet på to procent - men i højere grad med, at antallet af arkæologiske udgravninger dykker.

- En række store projekter er ved at være færdige, det gælder blandt andet arbejder forud for motorvejsbyggeri og anlæg af jernbane ved Ringsted, og da vores arkæologernes løn er finansieret af bevillinger til udgravninger er der færre penge til lønninger, forklarer han.

- Vores kulturarvschef styrer budgetterne og sammensætter det hold, der efter hans mening passer bedst til økonomien.

Han kan ikke gå ind på d konkrete fyringer, men konstaterer, at museet ikke kan forsætte med at ansætte arkæologerne til konkrete projekter.

- Lovgivningen er skruet sammen, så vi kun må projektansætte tre gange. Ved det fjerde projekt skal de fastansættes, og derfor kan der på et tidspunkt blive tale om fyring, siger Keld Møller Hansen.

- Det er voldsomt at skulle afskedige, og denne gang er det gået ud over syv arkæologer plus vores udviklingschef, siger han.

Læs mere i Sjællandske tirsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk