12. juli 2020
Blandt andet i Grønnegade er brostensbelægningen så ujævn, at vejen snart kan bruges som mountainbike-rute, lød det fra Nikolaj Reichel til kommunalbestyrelsesmødet. Foto: Lars Christensen
Blandt andet i Grønnegade er brostensbelægningen så ujævn, at vejen snart kan bruges som mountainbike-rute, lød det fra Nikolaj Reichel til kommunalbestyrelsesmødet. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymring over brostens-projekt: Det kan blive spildt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymring over brostens-projekt: Det kan blive spildt arbejde
Vordingborg - 29. maj 2020 kl. 08:22
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Genopretningen af brostenene i den gamle bydel i Præstø kan ende med at være skønne spildte kræfter, hvis man ikke får taget ordentlig hånd om trafikken i bymidten.

Sådan lød advarslen ved onsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

Både Nikolaj Reichel (S) og Bo Manderup (V) frygter, at genopretningen bliver en kort fornøjelse.

- Vi bør kigge på det store perspektiv i forhold til trafikafviklingen i bymidten, så vi ikke kun arbejder kosmetisk, fortalte Reichel.

- Hvis vi lader tingene være som nu, og vi stiller os tilfredse med, at belægningen bliver mere jævn, så kan jeg være bange for, at den tunge trafik vil gøre, at vi skal tilbage og rette op igen om nogle år, advarede socialdemokraten, der fik opbakning fra Manderup.

- Vi er nødt til at finde en form for regulering af den tunge trafik på gaderne og på torvet, for det bliver værre og værre. Hvis man fortsætter med den tunge trafik, så risikerer vi, at brostensbelægningen bliver ødelagt igen.

- Personligt havde jeg gerne set, at man havde gået anderledes til værks, så vi kunne få løst de mere grundlæggende udfordringer med trafikken i Præstø bymidte, fortalte Nikolaj Reichel.

- Igennem flere år har jeg gjort opmærksom på, at det ville være bedre, hvis vi startede med at lave en gangsti med en belægning, der tilgodeser en større gruppe af borgere: Skolebørn, gangbesværede, kørestolsbrugere, forældre med barnevogne, damer i stilethæle og det stadig stigende antal ældre mennesker, der bor i bymidten, tilføjede han.

Tidligere var det også planen, at der skulle laves et gangsti af granit på torvet i Præstø, men det blev droppet på grund af økonomien.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk