20. september 2021
På Torvet gik Susanne Volqvartz rundt med evalueringsskemaer. Hun talte med flere, der ikke var fra Præstø. Foto: Nina Lise
På Torvet gik Susanne Volqvartz rundt med evalueringsskemaer. Hun talte med flere, der ikke var fra Præstø. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arrangør: Næste års festival er allerede i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangør: Næste års festival er allerede i støbeskeen
Vordingborg - 13. september 2021 kl. 18:58
Af Nina Lise

Præstø: - Jeg har forhørt mig rundt, og der har ikke været ét eneste arrangement, der ikke var godt besøgt.

Sådan lød det dagen derpå fra Susanne Volqvartz, initiativtager til og tovholder på »Gyldne Dage i Præstø«. Hun var mandag en smule træt men også meget tilfreds efter en veloverstået premiere på Præstøs nye historiske festival.

- Vi har fået en masse positive tilkendegivelser - blandt andet på de skuespil, der var rundt omkring i gaderne. De gik rent ind hos publikum. Jeg føler, at jeg nu bor i en by, hvor borgerne er stolte af sig selv, siger Susanne Volqvartz.

Hun glæder sig også over opbakningen fra byens handelsliv. Selv passede Susanne Volqvartz informationsboden på Torvet, men hun gik også rundt med evalueringsskemaer.

- Det er selvfølgelig kun stikprøver, men jeg talte med flere, der ikke var fra Præstø. Selvfølgelig bakkede byens borgere også op, men jeg tror, at der kom lige så mange udefra, fortæller hun.

Der bliver en evaluering, men allerede nu er det besluttet, at det færdige program skal ligge klar længe før næste års gyldne dage, komme bredere ud og være mere konkret.

- Og så manglede der en vandbod i år. Det burde man kunne sige sig selv, men det havde vi ikke tænkt på, siger Susanne Volqvartz og tilføjer, at der også skal ligge et gammelt skib i havnen til næste år.

Arrangørerne har allerede sendt den første fondsansøgning afsted til næste års musikprogram. Åbningskoncerten var et stort tilløbsstykke, og romergildet med Thorvaldsen for nogle var overraskende underholdende.

- Vi præsenterer musik, mange ikke er vant til at høre. Alligevel var der fyldt pænt op til alle koncerter, siger Susanne Volqvartz.

Til næste år forbliver festivalen i første halvdel af 1800-tallet, for der er så meget at fortælle fra den periode. Senere kommer Grundloven og krigene på programmet, men det må vente et par år. Har man lyst til at bidrage til Gyldne Dage i Præstø, kan man skrive til Susanne Volqvartz på mail susanne@ntvcom.com.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk