4. august 2020
Ole Stjärnqvist gik på pension 30. september 2016 efter 32 år som apoteker i Vordingborg. Foto: Claus Vilhelmsen
Ole Stjärnqvist gik på pension 30. september 2016 efter 32 år som apoteker i Vordingborg. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Apoteker og organisationsmand fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Apoteker og organisationsmand fylder 75 år
Opdateret 19. november 2019 kl. 10:20
Vordingborg - 17. november 2019 kl. 07:44
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ole Stjärnqvist, forhenværende apoteker i Vordingborg, fylder 75 år. Det sker søndag 17. november.

Ole Stjärnqvist bor i København men er født og opvokset i Aalborg.

Efter studentereksamen startede han på farmaceutstudiet som discipel på Svane Apoteket - Jens Bang Stenhus i Aalborg. Fritiden blev brugt på at spille fodbold i AaB.

Han bestod farmaceutisk kandidateksamen i 1969. Under studiet sad han i De studerendes Råds bestyrelse og var medlem af det første studienævn på Højskolen.

Herefter fulgte en lang fagpolitisk og organisatorisk løbebane. Først som medlem af og næstformand i bestyrelsen for Dansk Farmaceutforening. I 1977 blev han udnævnt til direktør i Dansk Farmaceutforening efter ansættelse på apoteker rundt i landet.

Han har i en årrække været medlem af PFA-pensions bestyrelse, forretningsfører i Farmaceuternes Arbejdsløshedskasse samt revisor for Akademikernes Centralorganisation.

Han har arrangeret leder- og økonomikurser for farmaceuter og været dansk repræsentant i en række nordiske og internationale farmaceutorganisationer.

Apoteker i Vordingborg

I 1984 blev Ole Stjärnqvist udnævnt til apoteker i Vordingborg. Den organisatoriske løbebane fortsatte herefter på arbejdsgiverside dels som bestyrelses- og forretningsudvalgsmedlem i Danmarks Apotekerforening, dels som bestyrelsesformand for apotekerforeningens Kursusejendom Pharmakon i Hillerød.

Ole Stjärnqvist var i denne periode valgt som bestyrelsesmedlem i grossistselskabet K.V.Tjellesen A/S og sad ligeledes som bestyrelses- og forretningsudvalgsmedlem i Hjerteforeningen. Han fungerede som foreningens hovedkasserer og var samtidig bestyrelsesmedlem på Sundhedshøjskolen Diget. Han var endvidere formand for Farmaceuternes Efteruddannelse PUF og blev samtidig indvalgt i Danmarks farmaceutiske Højskoles konsistorium.

Bank, bevaring og kunst

Fra 1994 blev Ole Stjärnqvist valgt til bestyrelsen for Vordingborg Bank og i 1995 som formand. En post han besad i 15 år indtil marts 2009, da banken blev fusioneret med Lollands Bank.

Ole Stjärnqvist har senere siddet i bestyrelsen for Pensionskassen for Apotekere og Farmaceuter indtil kassen blev fusioneret med PFA-pension.

I Vordingborg har Ole Stjärnqvist været medlem af bestyrelsen i Bevaringsforeningen, ligesom han har siddet i bestyrelsen og været formand for Kunstforeningen Vordingborg.

Nu tilbringes meget tid i sommerhuset i Rørvig med familie og venner. Derudover er Ole Stjärnqvist interesserne kunst, musik, sport og rejser. Han er gift med sygeplejerske Ingrid Lenger. De har tilsammen fem børn og 10 børnebørn.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk