20. oktober 2020
Nicole Saunte (til højre) viser, hvor hun mener, at korset skal stå. Munken skal stå ved siden af Carsten Saunte (til venstre). I midten er det Bo Manderup, Michael Larsen og Lise Hansen Thorsen. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Nicole Saunte (til højre) viser, hvor hun mener, at korset skal stå. Munken skal stå ved siden af Carsten Saunte (til venstre). I midten er det Bo Manderup, Michael Larsen og Lise Hansen Thorsen. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ægtepar raser: - Det er en begravelse på første klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar raser: - Det er en begravelse på første klasse
Opdateret 20. august 2020 kl. 11:48
Vordingborg - 20. august 2020 kl. 05:26
Af Nina Lise

- Det er en begravelse på første klasse. Kommunen har peget på en placering, hvor ingen - hverken borgere eller turister - vil få øje på skulpturerne.

Sådan lyder reaktionen fra Carsten og Nicole Saunte, efter at Udvalget for Plan og Teknik i Vordingborg Kommune har behandlet ansøgningen om at placere to store træskulpturer af en Antonitermunk og et kors i parkanlægget ved Hotel Frederiksminde, Præstø.

Parret har passet på skulpturerne siden 2015 og havde ønsket en central placering, så munken og korset ville komme til at stå med kirken som baggrund, når man går ad stien gennem parken.

Forvaltningen har peget på en placering op af noget lavt skurbyggeri på Præstø Privatskoles bagside. Den indstilling fulgte et flertal af politikerne.

- Vi er skuffede. Det er muligt, at vi siger nej tak, men vi har ikke besluttet det endnu, lyder det fra Nicole Saunte.

Ifølge et overslag indhentet af Vordingborg Kommune vil det koste omkring 34.500 kroner at flytte, etablere, montere og sikre skulpturerne. Eventuel rydning i haveanlægget er ikke med i prisen.

Saunte-parret har etableret et munkelaug, der arbejder på at få flyttet de store skulpturer og få etableret en klosterpark. Herfra maner Peter Mathiesen til besindighed.

- Det er måske ikke den ønskede placering, men hvis målet er at få flyttet og bevaret munken og korset, bør vi være glade og stolte over, at kommunen vil bruge 40.000 kroner på projektet, fastslår han.

Lauget har ikke haft mulighed for at drøfte udvalgets beslutning endnu. Der indkaldes til møde, når det officielle svar fra kommunen er kommet.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk