24. november 2017
Alexzia Thiyakarajah er ny bestyrer på soldaterhjemmet i Vordingborg og vil ikke ændre på traditionen med om onsdagen at servere traditionel dansk mad. En tradition, der trækker mange til, som ikke færdes i soldaternes verden til daglig. Foto: Poul Poulsen
gallery icon

Se billedserie

Alexzia Thiyakarajah er ny bestyrer på soldaterhjemmet i Vordingborg og vil ikke ændre på traditionen med om onsdagen at servere traditionel dansk mad. En tradition, der trækker mange til, som ikke færdes i soldaternes verden til daglig. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbne døre på soldaterhjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbne døre på soldaterhjemmet
Vordingborg - 14. september 2017 kl. 08:36
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Traditionel dansk mad. Det lokker onsdag de spisende gæster til soldaterhjemmet på Vestervej 3 i Vordingborg, hvor Pia Krigger og Alexzia Thiyakarajah tager imod og serverer. Det skriver Sjællandske

Alexzia Thiyakarajah er ny leder af soldaterhjemmet - og hun har ikke tænkt sig at ændre på onsdagsmenuen, der er et hit blandt de værnepligtige, som hjemmet primært skal servicere, men også blandt andre gæster, som har fundet frem til tarteletterne, der stod på menuen i denne uge.

- Det trækker mange til udefra og giver en god stemning. Og lidt ekstra indtægt til driften, fortæller den 22-årige soldaterhjemsleder, som tidligere var frivillig ved det tilsvarende soldaterhjem i Slagelse.

Soldaterhjemmet holder åbent søndag til torsdag, primært for de værnepligtige og andet personal på den nærliggende Vordingborg Kaserne. Spisekortet er ikke stort og består hovedsageligt af burgere, men på onsdage er det anderledes, her indtager de gode danske retter pladsen. Soldaterhjemmet sender søndag en sms om menuen til interesserede, som så også melder sig til via sms-nummeret 2441 3777.

- Det er populært, oftest med mindst 40 gæster, som melder sig til på forhånd. De kommer for at få gammeldags mad, gerne rigeligt med sovs, smiler Pia Krigger, som lægger menuen sammen med Alexzia Thiyakarajah.

- De værnepligtige kan komme og hygge og slappe af, få en sludder med os eller med de andre, tage et spil kort eller hvad de har lyst til, fortæller hun.

Soldaterhjemmet drives af KFUM, og den kristne mission fornægter sig ikke. Hver aften, omkring klokken 19, holdes en lille andagt, men samtalerne er de vigtigste.

- Vi kan tale om alt muligt. Det kan være kærestesorger, det sker tit, men det kan også være de lidt mere svære samtaler, forklarer Alexzia Thiyakarajah, som lægger vægt på at være den lyttende part.

Hun er født og opvokset i Holstebro, hvor hendes forældre slog sig ned efter at være flygtet fra Sri Lanka for 30 år siden. Hun planlægger senere at gå i gang med et pædagogisk studie.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk