18. december 2017
Det er sønnen, der ejer den lille jolle, Thomas Nielsen skulle tømme for vand. Men Thomas har hyppigt været med ude at fiske i bugten. Det er dog slut nu, fortæller ham.
gallery icon

Se billedserie

Det er sønnen, der ejer den lille jolle, Thomas Nielsen skulle tømme for vand. Men Thomas har hyppigt været med ude at fiske i bugten. Det er dog slut nu, fortæller ham.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 81-årig lå to timer i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

81-årig lå to timer i vandet
Vordingborg - 10. oktober 2017 kl. 20:50
Af Tekst og foto Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I to timer hang Thomas Nielsen i en bjælke under bådebroen i Sandvig Havn. Han var ikke sikker på, hvordan han var endt der, men han var sikker på, at han ikke kom derfra i levende live.

- Det er meget enkelt. Jeg havde ikke siddet her, hvis ikke det var for Henning. For jeg havde opgivet ævred.

Mens Thomas Nielsen klamrer sig til bjælken, får Henning Holger Jensen tilfældigt øje på Thomas Nielsen.

Henning Holger Jensen er taget ned til Sandvig Havn, fordi han har problemer med sin båd. Mens han arbejder på båden, drejer han hovedet og kigger ud over Bøgestrømmen. I øjenkrogen får han øje på Thomas Nielsen, hvis hoved ligger i vandkanten og bevæger sig i takt med bølgerne.

- Jeg springer ned i båden ved siden af og tager fat i Thomas. Han siger, at han er alt for tung. Jeg er ligeglad med, hvor tung du er, siger jeg til Thomas. Jeg holder fast i dig, forklarer Henning Holger Jensen.

To uger efter er Thomas Nielsen tilbage på havnen. Den højre arm er stadig lammet, hele højre side af torsoen er blå, og fødderne beholder han på landjorden. Thomas Nielsen regner ikke med at skulle ud at sejle eller tømme båden igen. Den tjans må sønnen nu overtage på fuld tid.

Mens han viser rundt og peger på, hvor han faldt i, bjælken under bådebroen, han holdt fast i og stenen, som Henning Holger Jensen satte ham op ad, kan han ikke lade være med at tænke over, at Henning Holger Jensen sandsynligvis er den eneste grund til, at han er her i dag. Derfor har Thomas Nielsen og hans familie indstillet ham til en pris hos politiet, så hans indsats kan anerkendes.

- Jeg har også givet ham en kurv, men hele verden skal vide, at Henning er en helt.

Læs hele artiklen i Sjællandske onsdag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk