23. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 551 borgere trækkes i kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

551 borgere trækkes i kontanthjælp
Vordingborg - 11. september 2017 kl. 06:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

225-timersreglen rammer mange, men i Vordingborg Kommune er der foreløbig ikke noget at gøre, siger uddannelses- og arbejdsmarkedsudvalgsformand John Pawlik (DF). Aarhus Kommune har forsøgt at oprette jobs af 225-timers varighed for at afbøde konsekvenserne for de kontanthjælpsmodtagere, de bliver skåret i ydelsen. Men selvom 840 borgere er påvirket - 551 direkte og resten fordi de er i forhold med en kontanthjælpsmodtager - er forslaget i Vordingborg Kommune skudt til hjørne.

- Beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen (V), har udtrykt mistro til Aarhus Kommune. Han mener, de forsøger at omgå 225-timers regelen. Vi venter på, hvad resultatet bliver af den sag, før vi gør yderligere, fortæller John Pawlik.

Selv om 225-timers-reglen betyder, at 840 borgere får mindre udbetalt, resulterer det ikke i større kommunekasse. Mindreforbruget, som man kunne have brugt på andre kerneopgaver, er gået til staten, forklarer borger- og arbejdsmarkedschef Claus Holm Oppermann:

- Det er en halv sandhed, at kommunen sparer pengene. Man regulerede bloktilskuddet i relation til det forventede mindreforbrug. Jeg tror, det er staten, der sparer penge på denne her øvelse, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk