1. juni 2020
Coronakrisen har givet folk tid til at samle skrald. Denne trailer er i hvert fald fyldt. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Coronakrisen har givet folk tid til at samle skrald. Denne trailer er i hvert fald fyldt. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 5000 bestillinger til storskrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

5000 bestillinger til storskrald
Vordingborg - 31. marts 2020 kl. 16:09
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen billet, ingen adgang. To mænd iført gule veste fra et privat vagtfirma stod tirsdag morgen ved indgangsporten til Vordingborg Genbrugsstation i Ørslev.

Gennem sideruden fik alle bilister spørgsmålet: Har du booket en tid?

Efter lukningen af alle AffaldPlus' genbrugsstationer 17. marts for private borgere på grund af faren for coronasmitte opstod et større folkeligt og politisk pres for at få adgang til pladserne. Kommunernes Landsforening besluttede derfor at genåbne genbrugsstationerne tirsdag formiddag dog med tidsbestilling, så pladserne ikke blev overrendt.

Og der har været knald på inde på AffaldPlus' hjemmeside. Ifølge selskabets vicedirektør, Allan B. Johansen, havde 5000 borgere booket en tid for at komme af med storskraldet.

- Hele dagen (tirsdag) er fyldt op. Vi er godt tilfredse, siger Allan B. Johansen.

De to første timer var reserveret til erhvervskunder. I Vordingborg kunne privatkunder komme til fra klokken 10, men allerede før dukkede de første op med fyldte trailere. De slap igennem, fordi der var masser af plads på området inde på selve genbrugspladsen. Derefter kom flere biler trillende, men der var ikke kø i den tid, hvor Sjællandske befandt sig ved genbrugsstationen.

- Hvis hver kunde bruger 20 minutter, kan det køre i en lind strøm, og så passer den tid, man har booket, siger Allan B. Johansen.

AffaldPlus dækker seks kommuner, deriblandt Vordingborg.

Hvor mange, der kan booke tid ad gangen, afhænger ifølge Allan B. Johansen af åbningstider og størrelsen af de enkelte genbrugsstationer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk