15. december 2018
Mogens Frandsen og Solveig Frandsen introducerede dagens program. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Mogens Frandsen og Solveig Frandsen introducerede dagens program. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 år er en god alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år er en god alder
Vordingborg - 12. marts 2018 kl. 08:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Addi Vaupel for 40 år siden blev bedt om at dirigere et nystartet kor i Præstø, var den største udfordring at få korsangerne til at synge andet end melodistemmen. Det havde de lært, da Charlotte Dagnæs-Hansen for 15 år siden overtog koret. Lørdag præsenterede koret sin 40-års jubilæumskoncert.

- Det er dejligt at være tilbage igen. Mere end halvdelen af koret har sunget under mig, og mange af korsatserne har jeg haft fingrene i. Det vækker minder, fortæller Addi Vaupel.

- Allerede til den første korprøve slog det mig, hvor ivrigt koret var for at lære. Det skyldes måske, at mange af dem er skolelærere, men de er med på den værste. Nogle gange skal man gå en omvej, bryde sine vaner og gøre noget grænseoverskridende for at nå et godt resultat, siger Charlotte Dagnæs-Hansen.

Dagens »værter« var Mogens Frandsen var Vordingborg og Solveig Frandsen fra Næstved. Han tog i sin tid initiativ til koret. Hun stødte til et halvt år senere.

Repertoiret er store værker, små satser, danske sange, gamle sange, nye sange og rytmisk men mest klassisk. Koret har været på rejser til London, Malaga og Wien, og de har samarbejdet med symfoniorkestre, operasangenere, et bigband, et brass band og mange dirigenter.

- Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden kor. Det giver socialt samvær, og vi bliver stadig dygtigere - det er en god fornemmelse. 40 år er en god alder, fastslår Mogens Frandsen.

Læs mere i Sjællandske mandag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk