30. maj 2020
Der var mange aktiviteter på Museumsgården torsdag, men kun ganske få besøgende. Forrest tv er det Niels Jørgen Dahl, til højre for ham Peter Stolt og i baggrunden rebslager Niels Bjørn Jørgensen. Foto: Claus Vilhelmsen
Der var mange aktiviteter på Museumsgården torsdag, men kun ganske få besøgende. Forrest tv er det Niels Jørgen Dahl, til højre for ham Peter Stolt og i baggrunden rebslager Niels Bjørn Jørgensen. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2019 en succes på Museumsgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2019 en succes på Museumsgården
Vordingborg - 17. oktober 2019 kl. 17:04
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De besøgende på Museumsgården i Keldbylille den sidste håndværkertorsdag i efterårsferien kunne tælles på to-tre hænder, og det var vejrgudernes skyld. Men selv om det var lidt surt for de aktive frivillige, der med kyndige hænder udførte de gamle håndværk, kunne de glæde sig over, at det har været en god sæson, skriver Sjællandske.

Ikke som sidste år, men hvem kan også hamle op med tre måneders konstant solskin.

- Vi kom op på 4.800 besøgende sidste år, oplyser Niels Jørgen Dahl, som udover at være næstformand i Foreningen Museumsgårdens Venner også er formand for Maskinlauget og Gårdlauget.

I år har der været 3.200, men vi mangler også en sidste weekend, og så åbner vi igen til julemarkedet. Det er førte søndag i advent, og i år er det 1. december. Sidste år kom der ca. 500 besøgende, og vi håber på et lige så stort rykind i år, siger han.

Når der ikke er håndværkertorsdage, er der stadig åbent på Museumsgården. Værkstederne er åbne, men ikke bemandede, og gårdens dyr løber rundt.

- De mindre børn kan godt lide, der er høns, og for tre år siden anskaffede vi os også en kat, der løber frit rundt. I år har vi lånt en ko og en kalv fra en bondegård, men den bliver leveret tilbage om en uge, fortæller Peter Stolt, som står for den daglige drift og er den eneste, der er ansat.

Hvert år får de også små ællinger og gæs, og nu er de blevet store. Også de løber rundt på arealet, og de er meget tamme, for de håber på en godbid fra gæsterne.

- De bliver også forflyttet til gården, som ligger på hjørnet af Kostervej og Tjørnemarkevej. Den er ejet at Tom Jacobsen, som også er den mand, der kører rundt med gæsterne i hestevogn, når der er høstfest. I øjeblikket er Hestevognsmuseet ved at blive flyttet fra Sukkerfabrikken, og fra 2020 åbner det hos Tom, siger Peter Stolt.

Selv når der ikke er åbent på Museumsgården kommer der folk. Det er nemlig gratis at benytte arealerne rundt om bygningerne.

- Nogle tager deres madpakker med og nyder stilheden. Man kan ikke høre en eneste bil herude, og om natten kan man se stjernerne. hai man har lyst, kan man også sove i shelteret, som sagtens kan rumme 6-7 sovende, fortæller Peter Stolt.

Det skriver Sjællandske

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk