26. oktober 2020
Som udvalgsformand for Børne, Unge og Familie er Nikolaj Reichel  (S) naturligvis spændt på placeringen af den nye børnehave, der skal samle alle børn i alderen 0-6 år på ét sted i Præstø. Her ses han ved borgermødet i Bio Bernhard, Præstø, i slutningen af januar. Foto: J.C. Borre Larsen
Som udvalgsformand for Børne, Unge og Familie er Nikolaj Reichel (S) naturligvis spændt på placeringen af den nye børnehave, der skal samle alle børn i alderen 0-6 år på ét sted i Præstø. Her ses han ved borgermødet i Bio Bernhard, Præstø, i slutningen af januar. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 steder i spil til ny børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 steder i spil til ny børnehave
Vordingborg - 28. marts 2020 kl. 05:10

På seneste kommunalbestyrelsesmøde frigav politikerne to millioner kroner af de 6,5 millioner, som der er afsat til i 2020 til at skubbe gang i projektet med en ny børnehave i Præstø.

arrow Læs også: Ny bydel får vejnavne med rødder i historien

Der er på budgettet sat i alt 39,5 millioner af til at bygge en ny børne, der skal afløse de nuværende vuggestuer og børnehaver Nøddebo og Tusindfryd, som begge er nedslidte.

Det er endnu uvist, hvor den nye daginstitution skal ligge henne. På borgermødet i slutningen af januar i Bio Bernhard pegede kommunen på fem steder.

Det drejer sig om Antonibakken, Rosagervej syd for Multicentret, et område ved den gamle Abildhøjgaard, den tidligere Veta-bygning på Ny Esbjergvej 12 og på Christinelundsvej i udkanten af byen.

På borgermødet var der vidt forskellige holdninger til de fem placeringer. Især udsigten til en ny børnehave på Rosagervej vakte bekymring, fordi omfanget vil gå ud over 4H-gårdens hestefolde.

På borgermødet kunne de fremmødte også selv komme med forslag til placeringen af den nye børnehave. Det resulterede i syv yderligere forslag: boldbanerne, Præstø Skole, Kernehuset, Hundeskoven, syd for Jungshovedvej/ved bæk, Næbvej tæt på Næbskoven og endelig Th. Hansensvej

- Alle områder er i spil. Forvaltningen laver en indstilling til politikerne i maj og så er det op til dem at sortere fra, siger Anja Valhøj, der er chef for Plan og By.

De to millioner, som er blevet frigivet, skal ud over undersøgelserne blandt andet gå til aftaler med bygherrerådgiver og totalrådgiver og til annoncering af udbud. D

Den nye institution, der skal rumme op til 250 børn, forventes klar til indflytning i efteråret 2022.

arrow Venstre: - Salget på Antonibakken går for langsomt
28. februar 2020 kl. 10:20 Opdateret: kl. 18:28
arrow Boligselskab får grønt lys på Antonibakken
28. februar 2020 kl. 05:32 Opdateret: kl. 18:29
arrow Nye boliger er forsinket
17. februar 2020 kl. 08:55 Opdateret: kl. 14:18
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk