21. oktober 2019
Helle Krüger arbejdede igennem fra fredag morgen og havde lørdag formiddag allerede næsten færdiggjort tre portrætter, selvom teknikkerne var nye for hende. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Helle Krüger arbejdede igennem fra fredag morgen og havde lørdag formiddag allerede næsten færdiggjort tre portrætter, selvom teknikkerne var nye for hende. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Jeg skal ikke male med andet en olie nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg skal ikke male med andet en olie nu
Vordingborg - 08. juli 2019 kl. 07:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der plejer at være rift om pladserne, når maleren Mark Stolk årligt inviterer på sommerkursus i malerteknikker hjemme i Mern.

I år var der dog kun fem elever tilmeldt mod sidste års 16 - men det passede ham til gengæld også meget godt.

- På grund af nogle private ting har jeg ikke haft så meget energi til det i år, så det er fint nok, fortæller han.

Mark Stolk underviser i de gamle teknikker, som malere som Da Vinci og Rembrandt gjorde brug af, og materialet er altid oliemaling. Flere af hans elever kommer tilbage år efter år, hvilket også var tilfældet for fire ud af weekendens fem elever, og undervisningen tilpasses derfor den enkeltes niveau og behov:

- De fleste har mange års erfaring, så det handler mere om, hvor de er henne nu, hvad de arbejder på, og hvor jeg kan hjælpe dem med det. Men man behøver ikke at have erfaring for at komme her - alle kan være med, siger Mark Stolk.

Eneste nye elev på holdet var Helle Krüger, som dog har masser af erfaring som billedkunstlærer gennem en årrække. Til gengæld er de gamle teknikker ud i oliemaling nye for hende, og allerede på andendagen af kurset havde kun fået øjnene op for mulighederne.

- Jeg skal ikke male med andet end olie fremover, siger hun med overbevisning, mens hun arbejder på et portræt af sin niece. Første forsøg faldt ikke ud, som hun ønskede, men hun er under Sjællandskes besøg ved at være til ende med forsøg nummer to, som hun stort set er godt tilfreds med. Hun har dermed nået at blive næsten færdig med tre forskellige værker, siden hun ankom til kurset fredag morgen.

- Jeg har sovet her i huset i nat, men jeg har mest arbejdet igennem, siger hun, der tydeligvis ikke har tænkt sig at spilde mange minutter af det tre dage lange kursus:

- Det er jo skønt at have en lærer som Mark med så meget erfaring, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk