6. april 2020
Tålmodigheden til de italienske brobyggere er ved at være opbrugt. Her ses projektleder Ennio Buson sammen med Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet, da de sammen  gav transportminister Benny Engelbrecht en rundvisning på byggepladsen på Masnedø. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Tålmodigheden til de italienske brobyggere er ved at være opbrugt. Her ses projektleder Ennio Buson sammen med Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet, da de sammen gav transportminister Benny Engelbrecht en rundvisning på byggepladsen på Masnedø. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Find nogle andre til at bygge den Storstrømsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Find nogle andre til at bygge den Storstrømsbro
Vordingborg - 26. november 2019 kl. 05:27
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en rystet Christian Juhl fra Enhedslisten, der mandag eftermiddag i åbent samråd grillede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) om det farlige arbejdsmiljø på byggeriet af den nye Storstrømsbro.

arrow Læs også: Italienere: Vi har været forskånet for alvorlige uheld

I løbet af 14 måneder har Arbejdstilsynet givet over 90 strakspåbud og forbud, hvor en del af dem har været til det italienske konsortium, Storstrøm Bridge Joint Venture, der er hovedentreprenør på byggeriet.

- Jeg har i 30 år været med til at lave arbejsmiljø for SID og 3F, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, sagde Christian Juhl og fastslog:

- Der bliver spillet hasard med lønmodtagernes liv og helbred. Det skal stoppes.

Opfordringen var klar fra Christian Juhl:

- Find nogle andre til at bygge den bro. Så må det koste et år, sagde han.

Beskæftigelsesministeren svarede i første omgang, at det var transportministeren, som har ansvaret for valg af hovedentreprenør.

Det svar var Christian Juhl ikke tilfreds med, og det pressede Peter Hummelgaard til at sige, at han ville arrangere et møde med transportminister Benny Engelbrecht (S).

Sjællandske har uden held forsøgt at få en kommentar fra SBJV.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk