15. juli 2020
Niels Kastfelt er ugens læser. Privatfoto
Niels Kastfelt er ugens læser. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens læser: "Livet er for kort til dårlige bøger"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens læser: "Livet er for kort til dårlige bøger"
Villabyerne - 21. marts 2020 kl. 07:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Niels Kastfelt, 69 år, universitetslektor

Hvilken roman har du sidst læst?

"Det er den iranske forfatter Shahrnush Parsifurs 'Kvinder uden mænd'. Det er en spændende fortælling om en gruppe iranske kvinder liv i og omkring Teheran i begyndelsen af 1950'erne, og man følger både deres liv i lyset af tidens politiske begivenheder og i en magisk-religiøs verden. Det er en historie, som virker både fremmed, velkendt og dragende historie."

Hvem er din favoritforfatter?

"Jeg har flere. Den israelske forfatter Amos Oz og den russisk-amerikanske Vladimir Nabobov hører til dem. De er vidt forskellige, men fortæller begge originale historier om kernen i det tyvende århundredes historie."

Hvad er din favoritgenre?

"Gode bøger. Jeg går ikke meget op i genrer, men kan lide gode bøger uanset genre. Det afgørende er, om forfatterne har noget at sige, og om de kan skrive i deres eget sprog."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Ja, det har jeg gjort jævnligt. Som sikkert mange andre lider jeg af den idé, at man skal læse en bog færdig, men efterhånden som jeg bliver ældre, må jeg ind imellem konstatere, at livet er for kort til dårlige bøger."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Jeg vil anbefale Amos Oz' 'En fortælling om kærlighed og mørke'. Det er en fascinerende og opslugende fortælling om Oz' familiehistorie i Jerusalem i 1940'erne og 1950'erne, om opbrud fra det gamle Europa og ankomster til det nye Mellemøsten, om det nye Israels tilblivelse, alt sammen set gennem barnets øjne. Det er et stort og væsentligt værk."

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

KONTAKT OS