17. oktober 2021
Tirsdag var første retsmøde i sagen mod en 56-årig travmand fra Charlottenlund, der er tiltalt for bl.a. voldtægter og vold.  

Arkivfoto: Allan Nørregaard
Tirsdag var første retsmøde i sagen mod en 56-årig travmand fra Charlottenlund, der er tiltalt for bl.a. voldtægter og vold. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travmand tiltalt for flere voldtægter: Kræver fuld frifindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travmand tiltalt for flere voldtægter: Kræver fuld frifindelse

Tirsdag begyndte retssagen mod den 56-årige mand fra Charlottenlund med tilknytning til Charlottenlund Travbane, som blandt andet er tiltalt for seksuelle forbrydelser begået mod piger og kvinder.

Villabyerne - 02. marts 2021 kl. 15:30
Af Kathrine Albrechtsen

Han sidder nyklippet i skjorte og blå polotrøje i retslokalet ved Retten i Lyngby. Fra sin plads kan han se over på de seks mapper på anklagerens bord, der indeholder to pigers og syv kvinders vidneberetninger om forbrydelser, der tæller alt fra voldtægt til forsøg på voldtægt og vold.

arrow Læs også: Statsadvokaten vil ikke anke dom mod travmanden

Tirsdag 2. marts var første retsmøde ud af 13 mod den 56-årige mand fra Charlottenlund, der siden april 2020 har siddet varetægtsfængslet.

Han er anklaget for over 70 seksualforbrydelser begået i 2019 mod en dengang 17-årig pige. På næsten daglig basis har han ifølge anklageskriftet befølt pigens bryster, baller og kønsdele og har angiveligt mindst 70 gange stukket en finger op i pigen og tungekysset hende.

Han er også tiltalt for to voldtægtsforsøg mod samme pige, der begge fandt sted under et ophold på et parisisk hotel. Da den lamslåede pige stivnede i kroppen, kunne han ikke gennemføre et samleje, men i stedet fortsatte han på anden vis indtil udløsning.

Pigen er psykisk sårbar, og han var hendes mentor og træner på Charlottenlund Travbane. Ifølge anklagemyndigheden har han udnyttet hendes tilstand, da pigen ganske enkelt ikke var i stand til at modsætte sig hans handlinger.

Han er også tiltalt for tre voldtægter af en anden 17-årig pige i 2008.

Derudover er han tiltalt for adskillige tilfælde af vold og grov vold mod flere kvinder. Han er også anklaget for tilbage i efteråret 2014 og i sommeren 2015 gentagne gange at have krænket blufærdigheden hos en pige, der dengang var under 15 år, og som var i praktikophold i hans stalde ved Charlottenlund Travbane.

Kræver frifindelse

I alt tæller det fem sider lange anklageskrift elleve tiltalepunkter. Samtlige punkter kræver han frifindelse for, fortalte hans forsvarer, Christian Kirk Zøllner i retten.

Inden den 56-årige mand kom i vidneskranken, krævede forsvareren, at han blev frifundet for fire af punkterne, der omhandler fire kvinders beretninger om voldelige overfald begået for mellem 10 og 20 år siden.

"Sagerne er klart forældede, og jeg skal blot tilføje, at den smædekampagne min klient har været udsat for af politiet og forsøget på at begå karaktermord på en offentlig kendt person, finder jeg usmageligt og sørgeligt," siger forsvarer Christian Kirk Zøllner.

Anklager Carina Erdogan fra Nordsjællands Politi forsøgte at overbevise dommeren og de to domsmænd om, at de ikke kunne træffe beslutning om det, før de havde hørt de fire kvinders vidneforklaring. Men efter en halv times votering valgte dommeren og de to domsmænd at frifinde den 56-årige mand for de fire punkter på grund af forældelse.

På torsdag skal den tiltalte i vidneskranken, når sagen fortsætter.

arrow Dømt travmand bortvist på livstid
05. maj 2021 kl. 14:45 Opdateret: kl. 10:52
arrow Anklager går efter 6,5 års fængsel til travmand
29. april 2021 kl. 16:34 Opdateret: kl. 16:32
Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS