11. august 2020
I alt er 11.266 borgere i Gentofte blevet testet for Corona. Samlet set har der været 271 bekræftede tilfælde.
I alt er 11.266 borgere i Gentofte blevet testet for Corona. Samlet set har der været 271 bekræftede tilfælde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To nye Coronatilfælde i Gentofte den seneste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nye Coronatilfælde i Gentofte den seneste uge

På plejehjemmet Salem, der har været særligt hårdt ramt, er både ansatte og beboere nu testet negative for Covid 19. Men pandemien kostede seks mennesker livet

Villabyerne - 01. juli 2020 kl. 17:06
Af Signe Steffensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden den 5. maj er der konstateret 50 nye smittede med Covid 19 i Gentofte. Den 29. juni var antallet af bekræftede smittetilfælde 271. Men tallet er dalende, og den seneste uge er der ifølge Statens Serum Institut kun konstateret to nye tilfælde af smittede i Gentofte.

Da pandemien var på sit højeste i Gentofte ramte den særligt hårdt på plejehjemmet Salem.

Her blev 19 beboere og 13 medarbejdere testet positive. Af de smittede er fem beboere og en medarbejder ifølge Gentofte Kommune døde, som følge af Covid-19.

Alle medarbejdere og beboere er siden blevet gentestet og aktuelt er der ingen på Salem - hverken beboere eller medarbejdere - der er testet positive for Covid-19. det oplyser Gentofte Kommune.

Den medarbejder, der døde efter at være blevet smittet med covid-19 var social- og sundhedsassistent Preben Kastrup. Han arbejdede som aftenvagt på Plejecenter Salem i Gentofte og var 75 år, da han døde den 22. maj.

For til trods for, at han sagtens kunne være gået på pension, så havde Preben Kastrup ingen planer om at stoppe. Han elskede sit arbejde. Ifølge et portræt af den engagerede Sosu-assistent i Fagbladet Foa levede han for de samtaler, der opstod, når han barberede de gamle mænd og gjorde dem klar til natten. Han holdt af at snakke med dem om, hvordan dagen var gået, og når gamle Elly bad om et godnatkys, så fik hun et på panden. Men når hun spurgte, om de skulle giftes, sagde han nej.

Preben Kastrup blev smittet med Covid-19 sidst i marts, og efterfølgende indlagt på intensiv på Gentofte Hospital, hvor hans tilstand blev forværret til han til sidst blev lagt i respirator. Men efter fire-ugers kamp, var der ikke mere at gøre.

Til Fagbladet FOA siger adm. direktør Anne Mette Fugleholm fra Diakonissestiftelsen, som Salem Plejecenter er en del af.

"Vi er utrolig kede af at have mistet en både dygtig og værdsat kollega, og vi sender mange tanker til de efterladte i denne svære tid. Vi har under corona-forløbet nøje fulgt sundhedsmyndighedernes retningslinjer om blandt andet øget hygiejne og brug af værnemidler for at beskytte både beboere og medarbejdere. Det er uendeligt trist, at vi på trods af dette ikke kunne undgå udbrud af corona på Salem," siger Anne Mette Fugleholm.

LINK til artikel. Preben Kastrup levede og døde for sit arbejde

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

KONTAKT OS