5. august 2021
Selv om der forhåbentligt er mange år til, at AC igen trækker i GVI-blusen, gjorde han det til ære for Villabyernes udsendte tilbage i 2013, der hvor det hele startede: I Nymosen. Arkivfoto: Ole Tradsborg
Selv om der forhåbentligt er mange år til, at AC igen trækker i GVI-blusen, gjorde han det til ære for Villabyernes udsendte tilbage i 2013, der hvor det hele startede: I Nymosen. Arkivfoto: Ole Tradsborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stolthed i GVI: AC på landsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stolthed i GVI: AC på landsholdet

Den tidligere GVI'er og nuværende Malmø FF-spiller, Anders 'AC' Christiansen, blev i sidste uge udtaget til EM-landsholdet

Villabyerne - 03. juni 2021 kl. 15:21
Af Ole Tradsborg

Det kan nok være, de var stolte i Vangede og omegn, da det i sidste uge blev offentliggjort, hvilke spillere, der skal spille EM-fodbold i den rød-hvide landsholdsbluse.

arrow Læs også: Chanceorgie da GVI tabte til Ishøj

For helt fortjent blev 'AC', der trådte sine første fodboldsko i GVI, udtaget til EM-truppen. Det sker på grund af en helt igennem flot sæson i svenske Malmø FF, som han var med til at gøre til mestre.

AC har tre venskabskampe på cv'et i landsholdssammenhæng, lige som han har spillet på ungdomslandshold fra U18- til U21-landsholdet.

Men længe før ord som landshold, Superliga og Champions League var kendte fodboldtermer, huserede den dengang lille Anders på GVI's træningsanlæg i Nymosen. Det var Anders Christiansens bror Jesper, der opfordrede ham til at starte fodboldeventyret i GVI.

Om vinteren foregik spillet på grusbanerne, der hvor den først anlagte kunstbane ligger i dag, og i øvrigt var medspillerne en årgang ældre end ham selv, for allerede fra barnsben blev der lagt mærke til Anders Christiansens talent. Og at han skulle udfordres for at kunne udvikle sig!

Skiftede til Lyngby

AC, som han ofte blot kaldes, spillede i GVI frem til 11-års alderen, hvorefter turen gik til Lyngby i 2001. I 2008 blev han indlemmet i førsteholdstruppen, efter tidligere i en længere årrække at have spillet på diverse talenthold.

Turen gik herefter til FC Nordsjælland, der hentede ham i Lyngby sommeren 2012, og han blev hurtigt en etableret spiller og nåede i en alder af blot 22 år en masse Superligakampe.

Højdepunktet i AC's karriere hos FC Nordsjælland var uden diskussion kampene i 2012/2013-udgaven af Champions League, hvor Farum-mandskabet var oppe mod sværvægtere som Shaktar Donetsk, Chelsea og Juventus. Og selv om det ikke blev det store pointmæssige sus, så så AC med glæde tilbage på de spændende puljekampe, bl.a. med en plads i startopstillingen på Stamford Bridge.

"Det var en stor oplevelse og fedt at kunne måle sig med de bedste spillere i verden. Så fik man et fingerpeg om, hvad man skulle forbedre for at nå allerhøjeste niveau!," sagde Anders Christiansen i 2013, da Villabyerne mødte ham.

Husker sine trænere

Han skiftede senere FCN ud med italienske Chievo og Malmø FF i to omgange. Han optræder til dagligt fortsat for den svenske mesterklub.

Men fodboldopdragelsen fra GVI sidder alligevel sikkert fast i rygsækken på AC, der stadig husker sine trænere: Poul Bonde, Claus Lerche og den i øvrigt nuværende GVI-cheftræner Søren Fjorting, som AC dog bedst kender fra sin tid i Lyngby.

Dermed har de også en stor andel i succeshistorien om en fodboldglad dreng, der forfulgte sine mål og endte som fuldtidsprofessionel fodboldspiller. Et eventyr med rødder i Nymosen.

arrow Anfører takkede af efter mange års tro tjeneste
28. juni 2021 kl. 17:29 Opdateret: kl. 17:28
arrow Topholdet var for stærke: Nu er oprykning ude af billedet
21. juni 2021 kl. 15:48 Opdateret: kl. 15:43
arrow GVI blev blæst halvt omkuld af Frederikssund
15. juni 2021 kl. 15:49 Opdateret: kl. 15:45
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

KONTAKT OS