2. december 2020
Fem har mistet livet på Plejehjemmet Salem efter at være blevet smittet med COVID-19. Foto: Gry Brøndum
Fem har mistet livet på Plejehjemmet Salem efter at være blevet smittet med COVID-19. Foto: Gry Brøndum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjemmet Salem er raskmeldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjemmet Salem er raskmeldt

Ny coronatest melder alle beboere på plejehjemmet Salem i Gentofte raske efter smitten med COVID-19 for nylig ramte plejehjemmet. Men fem beboere er døde, og to ansatte er fortsat syge, én af dem i kritisk tilstand

Opdateret 14. maj 2020 kl. 07:57
Villabyerne - 14. maj 2020 kl. 07:29
Af Gry Brøndum

"Alle beboere på Plejehjemmet Salem er nu testet negative for COVID-19 eller klinisk erklæret raske," meddeler Gentofte Kommune efter en gentest af alle beboere og medarbejdere på plejecentret i perioden 6.-11. maj.

arrow Læs også: Adm. direktør for Diakonissestiftelsen: "Vi ved ikke, hvor den aktuelle Covid-19 er kommet fra"

Da smitten var værst, var 15 beboere og 13 medarbejdere testet positive for COVID-19 i slutningen af april. Siden er fem af beboerne døde, mens de har været smittet med den frygtede virus. Pt. er to medarbejdere sygemeldte, og én af dem er kritisk syg, oplyser Gentofte Kommune.

Områdechef for Gentofte Plejeboliger Sophie Harms gør status over beboernes dagligdag efter en tid, hvor beboerne har været i isolation i deres boliger:

"Hverdagen på Salem er som på de øvrige plejehjem, at beboerne isoleres og testes, hvis de er syge, f.eks. begynder at hoste. Beboerne forbliver isoleret, indtil der er kommet et negativt svar på testen. På Salem var der i morges ingen beboere, der var isoleret, men det kan skifte hele tiden," siger Sophie Harms:

Hvad er udsigten til en normalisering af forholdene på Salem med for eksempel besøg, nu hvor alle er raskmeldte?

"Der er fortsat besøgsforbud på alle plejehjem i landet. Men der er på alle Gentoftes plejehjem mulighed for, at de pårørende kan vinke og hilse på beboerne gennem åbne vinduer og døre."

Plejehjemmet Salem under Diakonissestiftelsen er en selvejende institution med 45 boliger, der ligger omkring en atriumgård og ned til Gentofte Sø.

Administrerende direktør Anne Mette Fugleholm fra Diakonissestiftelsen har tidligere meddelt, at det ikke har været muligt at konstatere, hvor smitten på Salem er kommet fra:

"Vi indførte allerede tilbage i februar en række initiativer i forsøget på at undgå smittespredning. Alligevel har virussen sneget sig ind hos os, og det siger jo noget om, hvor lumsk den er," har hun tidligere udtalt til Villabyerne.

Siden begyndelsen af marts har beboerne fået maden portionsanrettet, og fælles aktiviteter som musik og andagter har været aflyst.

Medarbejderne har skruet op for hygiejnen, og alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer er blevet overholdt.

arrow Plejehjem brød loven, da ansat døde af Covid-19
01. oktober 2020 kl. 13:40 Opdateret: kl. 15:15
arrow Midlertidigt forbud mod besøg på Plejehjemmet Salem
01. oktober 2020 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:34
arrow Sosu-assistent død med covid-19
24. juni 2020 kl. 15:26 Opdateret: kl. 15:26
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

KONTAKT OS