7. maj 2021
Strandvejen bliver lysreguleret fra 15. juni. Arbejdet forventes afsluttet til november.
Strandvejen bliver lysreguleret fra 15. juni. Arbejdet forventes afsluttet til november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overløb til Øresund sløjfes på Strandvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overløb til Øresund sløjfes på Strandvejen

Havmiljøet i Øresund får en hjælpende hånd, til gengæld må trafikanterne på Strandvejen væbne sig med tålmodighed

Villabyerne - 17. juni 2020 kl. 13:34

I juni indleder Lyngby-Taarbæk Forsyning et kloakarbejde, der fjerner et overløb med tilslutning til Øresund - og derved bliver havmiljøet og badevandet renere. Arbejdet finder sted i Stokkerup nord for Taarbæk. Fra 15. juni bliver Strandvejen lysreguleret, og derfor opfordres bilisterne til at finde alternative ruter - eller ekstra tålmodighed. Det skriver Lyngby-TAarbæk Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Digitale målere sladrer om kloakvand, der stikker af

I mange kloakker bliver spildevand og regnvand blandet sammen. Det betyder, at kloakkerne bliver belastet, når det regner, og med klimaforandringernes øgede regnmængder kommer kloakker og renseanlæg under ekstra pres. Hvis kapaciteten overskrides, bliver blandingen af regn- og spildevand ledt ud i naturen via såkaldte overløb for at reducere oversvømmelser af veje, kældre og byområder.

Formålet med kloakarbejde i Stokkerup nord for Taarbæk er at fjerne et overløb med tilslutning til Øresund.

"I de seneste uger har der været mange historier om udledning af spildevand til Øresund og vandkvaliteten i farvandet generelt. Vi er glade for, at vi med dette projekt fjerner et overløb med forurenet vand til Øresund. Dermed hjælper vi livet i havet, og badegæsterne kan også nyde godt af det renere havvand. I det hele taget har vandmiljøet vores store fokus, og i årene fremover har vi en del andre projekter, der optimerer kloaknettet, så det er bedre i stand til at klare klimaforandringernes øgede regnmængder", siger Flemming Horn Nielsen, der er administrerende direktør i Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Regnvand ledes til Øresund

I projektet bliver spildevand og regnvand adskilt ved Stokkerup, så regnvandet får sin egen ledning med udløb til Øresund. På den måde bliver spildevandskloakken ikke påvirket så meget af regnvejr, og overløbet med spildevand til Øresund bliver fjernet.

"I de seneste år har vi optimeret kloaknettet i Taarbæk og frasepareret regnvandet. Nu kommer strækningen nord for Taarbæk med, og dermed tager vi hånd om endnu et overløb til Øresund", fortæller Lillian Nielsen, der er projektleder i Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Kloakledningerne i Stokkerup ligger under Strandvejen, og derfor vil projektet også påvirke fremkommeligheden i anlægsperioden. Det betyder, at den ene vognbane spærres, og trafikken bliver reguleret med trafiklys. Derfor vil transporttiden blive længere på Strandvejen, og vi opfordrer bilisterne til at finde en alternativ rute. Og hvis man kører på strækningen, skal man have lidt ekstra tålmodighed", siger Lillian Nielsen.

steff

arrow K og S bag forslag til ny spildevandskurs
20. januar 2021 kl. 04:37 Opdateret: kl. 15:48
arrow Skånsomt fangede fisk får statskontrolleret mærke
24. oktober 2020 kl. 05:31 Opdateret: kl. 16:40
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS