28. september 2021
Et foto af den nyvalgte bestyrelse i Socialpolitisk Forum. Fra venstre er det Kim Tverskov (næstformand), May Olofsson, Gitte Wezelenburg (kasserer), Gitte Haslebo (formand), Ove Lund og Line Traugott (suppleant).
Et foto af den nyvalgte bestyrelse i Socialpolitisk Forum. Fra venstre er det Kim Tverskov (næstformand), May Olofsson, Gitte Wezelenburg (kasserer), Gitte Haslebo (formand), Ove Lund og Line Traugott (suppleant).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny forening har fået papir på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forening har fået papir på hinanden

Socialpolitisk Forum i Gentofte, der hidtil har fungeret som et løsere netværk, har nu etableret sig som en forening

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:00
Villabyerne - 28. august 2019 kl. 09:14

Socialpolitisk Forum, en nystiftet forening i Gentofte, holdt i sidste uge stiftende generalforsamling. Et dusin Gentofte-borgere tyggede sig igennem et sæt foreningsvedtægter, der blev vedtaget og gav de fremmødte papir på fællesskabet.

arrow Læs også: DEBAT: Uligheden i Gentofte er større end uligheden i USA

"Vi har i et stykke tid vurderet fordele og ulemper ved en foreningsdannelse og er nu kommet til den konklusion, at vi juridisk og medlemsmæssigt står bedre med en formel demokratisk struktur, en bestyrelse og et økonomisk fundament," siger Gitte Haslebo, en af initiativtagerne til Socialpolitisk Forum i Gentofte, i en pressemeddelelse.

På generalforsamlingen blev der valgt en bestyrelse bestående af Gitte Haslebo, Ove Lund, Kim Tverskov, May Olofsson og Gitte Wezelenburg samt Line Traugott som suppleant.

Foreningen har brugt sommeren til at videreudvikle sin bisidderordning med de ti bisiddere, der har deltaget i et bisidderkursus i juni måned. Der er allerede flere borgere, der har gjort brug af ordningen.

Bisiddergruppen har nu færdigudviklet en række værktøjer og procedurer, der kan sikre, at gruppen kan støtte Gentofte-borgere i sociale sager. Gruppen har bl.a. oprettet en telefonlinje, som borgere nu kan ringe til, hvis de vil i kontakt med bisidderne.

Socialpolitisk Forum i Gentofte har også i de seneste par måneder via en arbejdsgruppe arbejdet med at definere begrebet 'social bæredygtighed'. Gruppen barsler nu med en møderække med fokus på ulighed og fattigdom i kommunen og vil lægge op til en debat om fattigdom, ulighed og retssikkerhed, fortæller Ove Lund, en anden af initiativtagerne til Socialpolitisk Forum i Gentofte.

"Ifølge FN´s verdensmål skal verdens lande inden 2030 halvere fattigdommen i forhold til nationale standarder. Vi er i Gentofte ikke vant til at tale om, at der også i vores kommune bor borgere og børnefamilier, der i en dansk kontekst er fattige. Så vi vil lægge op til, at også Gentofte Kommune påtager sig sin del af opgaven med at halvere fattigdommen. Vi ønsker en fordomsfri debat og vil invitere eksperter, borgere, sagsbehandlere og politikere til en åben dialog om, hvordan vi med udgangspunkt i FN´s verdensmål, som også Danmark har forpligtet sig overfor, kan komme i mål med at halvere fattigdommen i Gentofte kommune inden 2030."

Man kan kontakte Bisidderne i Gentofte på tlf. 3120 5073.

Hvis du vil høre mere om Socialpolitisk Forum i Gentofte eller melde dig ind, kan du kontakte Ove Lund på tlf. 2345 1249 eller Gitte Haslebo på tlf. 2721 8451. jbl

arrow DEBAT: Hemmelige tilbud
09. april 2021 kl. 10:55 Opdateret: kl. 16:27
arrow DEBAT: En borgerrådgiver skal finde vej i det kommunale bureaukrati
11. september 2020 kl. 17:38 Opdateret: kl. 21:18
arrow Corona kender ikke forskel på rig eller fattig - eller gør den?
10. september 2020 kl. 10:28 Opdateret: kl. 21:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS