10. august 2020
Niels Lund overtager Katarina Ammitzbølls plads i kommunalbestyrelsen. Det skal dog først officelt godkendes 31. august. Privatfoto
Niels Lund overtager Katarina Ammitzbølls plads i kommunalbestyrelsen. Det skal dog først officelt godkendes 31. august. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niels Lund bliver nyt medlem af kommunalbestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Lund bliver nyt medlem af kommunalbestyrelsen

Katarina Ammitzbølls afgang sikrer en plads til Niels Lund

Villabyerne - 30. juli 2020 kl. 16:51
Af Michael Harsvik
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis ellers kommunalbestyrelsen godkender det, så bliver 52-årige Niels Lund nyt kommunalbestyrelsesmedlem for De Konservative på mødet 31. august. Her afløser han Katarina Ammitzbøll, der har ønsket at udtræde for at hellige sig arbejdet i Folketinget.

Niels Lund er ansat i Novo Nordisk A/S, hvor han er chef for forebyggelse og sundhedsfremme. Tidligere har han blandt andet været konsulent i Verdensbanken og generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd. Han er cand. polit og MBA i sundhedsledelse.

Privat er han gift med Jette, der er HR chef på Københavns Professionshøjskole. Han er far til Anne Marie på 25 år, der bor på Egmont og læser på Københavns Universtiet samt Jonas på 19, som netop er blevet student fra Aurehøj. Niels Lund har boet i Gentofte siden 1999.

I fritiden er han vinterbader, cykler og vandrer. Og så har han for nyligt købt et brugt flygelhorn. Han prøver også at få gang i trompetspillet igen efter mange års dvale.

Den lokalpolitiske interesse startede for nogle år siden, hvor han blev nyt medlem i et konservativt udvalg, der skulle formulere en ny idræts- og bevægelsespolitik. I forvejen kendte han borgmester Hans Toft fra arbejdet Lokale- og Anlægsfonden, hvor Toft var formand og Niels Lund repræsentant for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Mærkesag

Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet i kommunalbestyrelsen.

"Jeg er især optaget af, hvordan vi sikrer rammerne om et godt og sundt liv med fokus på de helt sårbare. Det er også det, jeg arbejder med på Novo. Man kan sige at for sårbare personer med kroniske sygdomme, så er sygdommen i sig selv måske ikke det største problem. Der er tit mange andre ting, der står i vejen og som forhindrer det sunde liv. Det kan være beskæftigelse, bolig eller lav indkomst, der gør, at folk ikke kan leve et sundt liv," siger Niels Lund.

Han peger på de lidt ensomme, ældre mænd som en særlig udfordring.

"Deres vej til et sundere liv er nok ikke fitness eller de kommunale tilbud. Der ligger en kæmpe kommunal udfordring i at få få fat i dem og finde nye veje ind til dem," siger han.

På arbejdet hos Novo Nordisk arbejder Niels Lund professionelt med den problematik:

"Jeg er leder af et projekt, hvor 25 storbyer samarbejder om, hvordan man undgår ulighed i sundhed. Jeg tænker, det kan inspirere Gentofte, ligesom jeg er helt sikker på, at Gentofte også kan inspirere projektet," siger Niels Lund.

Nu får du en uventet chance for at præge kommunalbestyrelsen her halvandet år før det næste valg. Glæder du dig?

"Det gør jeg. Det bliver også en god mulighed for at prøve af, om kommunalpolitik og Niels Lund passer sammen."

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

KONTAKT OS