15. maj 2021
Danmarks Naturfredningsforening holder jævnligt ekskursioner til naturområder i kommunen, her fra Gentofte Sø og Brobæk Mose. Sidstnævnte fik foreningen fredet tilbage i firserne.
gallery icon

Se billedserie

Danmarks Naturfredningsforening holder jævnligt ekskursioner til naturområder i kommunen, her fra Gentofte Sø og Brobæk Mose. Sidstnævnte fik foreningen fredet tilbage i firserne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturfredningsforening får miljøpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturfredningsforening får miljøpris

Gentofte Kommunes miljøpris går i år til den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening for deres mange indsatser og initiativer for natur- og miljøbeskyttelse

Villabyerne - 17. februar 2021 kl. 09:58
Af Joachim Christensen

Klimakommune, Klimakommune Plus, Giftfri Haver, Naturens Dag og Naturfamilier er alle landsdækkende koncepter, som Danmarks Naturfredningsforening står bag og som den lokale afdeling bidrager meget aktivt til at implementere i Gentofte Kommune.

Sådan lyder begrundelsen fra Gentofte Kommune for, at det er DN Gentofte, der modtager årets miljøpris.

arrow Læs også: Gentofte Kommune vil høre, hvad du synes om affald

"Det er med meget stor glæde, at vi uddeler Gentofte Kommunes miljøpris 2020 til Danmarks Naturfredningsforening i Gentofte. Foreningen har gennem en årrække været en værdifuld samarbejdspartner og en vigtig medarrangør ved mange af de grønne arrangementer og initiativer, der finder sted i kommunen," siger borgmester Hans Toft (K).

Det er tiende gang, Gentofte Kommune uddeler miljøprisen til en frivillig forening, der har gjort en særlig indsats. Miljøprisen er en anerkendelse af de mange frivillige ildsjæle i kommunen, som hver dag yder en stor indsats for bæredygtige initiativer til gavn for klima og miljø. Og i år går prisen altså til en forening, der gennem affaldsindsamlinger, Naturens Dag, Grøn Dag, Kultur- og Festdage, Gentoftenatten, Vandets Dag og en lang række andre aktiviteter bidrager til et rent og sundt miljø i Gentofte.

"Det er ligeledes i samarbejde med den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, at Gentofte Kommune er blevet medlem af både Klimakommune og Klimakommune Plus. Det bidrager til kommunens målrettede arbejde med CO2-reduktion og videreudviklingen som en ambitiøs klimakommune" siger borgmesteren.

Tidligere års vindere af Gentofte Kommunes Miljøpris
2019: Repair Café Hellerup


2018: Madklubben HE-22


2017: Lommehaven Grøntofte og andelsboligforeningen
Jomsborgvej/Sundvej


2016: iGenbrug


2015: Gentofte Byttemarked
Gentofte er grøn og god

Ulrik Reeh er formand i Danmarks Naturfredningsforening Gentofte, og han sætter pris på anerkendelsen fra Gentofte Kommune.

"Vi har ad åre fået et stadig tættere samarbejde med kommunen. Vi oplever, at der er lydhørhed for vores forslag om alt fra styrkelse af kommunens blå og grønne struktur og vilde naturindhold i den kommunale planlægning og drift til mere bæredygtig adfærd for eksempel i forhold til kildesortering og genbrug af affald, separat regn- og spildevandshåndtering. Vi er både samarbejdspartnere, men så er vi selvfølgelig også naturens og miljøets advokat. Vi er ikke altid og skal heller ikke være enige om alting, når vi kommenterer kommunens planer," siger han og uddyber:

"Nu har vi fået prisen, og det må vi tage som udtryk for, at kommunen anerkender vores rolle i lokalsamfundet, men det har vi heller ikke været i tvivl om," siger Ulrik Reeh.

Han mener, at Gentofte Kommune gør det godt på mange grønne områder og er villig til at deltage i lokalforeningens programmer.

Danmarks Naturfredningsforening Gentofte modtager 25.000 kr. med miljøprisen, og foreningen vil nu gå i gang med overvejelserne om, hvad pengene skal bruges til, fortæller Ulrik Reeh:

"Vi kunne måske bruge pengene til et konkret fysisk tiltag til formidling af noget vild natur i kommunen, fx en undervandskikkert ved en af vores havne eller et diskret observationsskjul over trækronerne eller en rørskov et sted, hvor man i ro og fred kan opleve naturen fra en ny vinkel," siger han.

arrow Skraldeskifte: Nye skraldebiler på el
01. marts 2021 kl. 16:11 Opdateret: kl. 16:17
arrow Gentofte opgiver at sortere skrald til tiden
25. februar 2021 kl. 09:46 Opdateret: kl. 14:43
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS