24. januar 2021
Her ses Jørn Kønig på dagen, hvor han modtog Claus Rode-Prisen i 2012. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen
Her ses Jørn Kønig på dagen, hvor han modtog Claus Rode-Prisen i 2012. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Mr. HIK er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Mr. HIK er død
Opdateret 02. december 2020 kl. 13:14
Villabyerne - 02. december 2020 kl. 13:11

Jørn Kønig, Klampenborg, døde uventet mandag den 30. november, 76 år gammel.

arrow Læs også: Stor fodboldhæder til Jørn Kønig

Han efterlader sig sin hustru, søn, svigerdatter samt deres tre børnebørn.

Jørn Kønig var et varmt og charmerende menneske, for hvem familien altid kom først, og med sit favnende væsen, imponerende statur og charmerende udstråling var ingen i tvivl, når han kom ind i et selskab. Han var på flere måder en person, man så op til.

Han voksede op med sine to brødre og forældre på Skolevej i Gentofte. I mange år arbejdede han i virksomheden Teller, indtil han stiftede selvstændig virksomhed i den grafiske branche.

I 1967 blev han gift med Vibeke, som han i oktober kunne fejre 53 års bryllupsdag med, og udover samvær med familien, særligt sine børnebørn Andreas, Joakim og Zoe, venner og fodboldinteresser, var en af hans store glæder parrets sommerhus i Hornbæk.

Brændte for fodbolden

Jørn Kønig drev sin virksomhed til sin pension i 2007, men hans passion var uden tvivl fodbolden. En passion, som han aldrig ønskede at lade sig pensionere fra, og han var til det allersidste et kæmpe aktiv for dansk fodbold.

Med sin flid og vellidte personlighed blev han et samlingspunkt for mange fodboldklubber, og han betragtes som en af dansk fodbolds helt store lederskikkelser.

Han begyndte sin fodboldkarriere som lilleputspiller i B1903, men skiftede senere til HIK, hvor han siden 1961 har været en særdeles vellidt og energisk træner, spiller og ikke mindst fodboldleder.

Jørn Kønig var sammen med Helge Sander med til at arrangere den første danske fodboldkamp med pengepræmier, hvor hver af spillerne fra det vindende hold modtog 1.000 kr. Kampen blev spillet mellem Herning Fremad og HIK i 1978 og blev startskuddet til professionel fodbold i Danmark .

Æresmedlem i HIK

I 2003 blev Jørn Kønig optaget som æresmedlem i HIK, og han modtog samme år DBU's sølvnål. I 2012 modtog han TV2 Sportens fornemme Claus Rode-prisen og blev kåret som årets leder i DBU.

Han var medlem af divisionsforeningens bestyrelse i sammenlagt 22 år, repræsenterede HIK i DBU's repræsentantskab i 29 år og blev, som den første nogensinde, udnævnt som æresmedlem af divisionsforeningen i 2019.

I sit fodboldpolitiske liv har han varetaget poster som bestyrelsesmedlem i divisionsforeningen, kasserer, skattet medlem af program- og dommerudvalget, og Jørn Kønig var en af arkitekterne bag flere fornyelser i dansk divisionsfodbold.

Jørn Kønig har sat mange markante aftryk i dansk fodbold, og lokalt i Gentofte sad han senest med borgmester Hans Toft i stadionudvalget, hvor han var en væsentlig kraft i renoveringen af Gentofte Stadion.

Jørn Kønig bliver bisat fra Gentofte Kirke torsdag den 10. december klokken 12.30.

Æret være hans minde.

arrow Ingen jubel hos sportsklubber
28. januar 2016 kl. 11:15 Opdateret: kl. 02:02
arrow Ungdomsboliger ved sportspark vækker harme
24. september 2015 kl. 11:30 Opdateret: kl. 02:08
arrow HIK'er langt ind i hjertet
30. november 2013 kl. 10:00 Opdateret: kl. 02:19
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

KONTAKT OS