24. oktober 2021
Mette Boysen er klar med sin første roman ?M-alene?. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Mette Boysen er klar med sin første roman ?M-alene?. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette har skrevet en roman om kvinder i ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette har skrevet en roman om kvinder i ledelse

Mette Boysen fra Skovshoved debuterer som forfatter med romanen 'M-alene' om kvindelige chefer i en mandeverden

Villabyerne - 22. september 2021 kl. 09:14

Mette Boysen har boet og levet de seneste 28 år i Skovshoved. Nu begynder et nyt kapital i hendes liv. Hun er nemlig sprunget ud som forfatter med romanen 'M-alene'.

Bogen 'M-alene' sætter fokus på kvinder i ledelse, #MeToo og ikke mindst vores nysgerrighed for at komme med ind bag kulisserne og finde ud af, hvordan det er at være kvindelig chef i en mandeverden.

Romanen handler om Malene, der er karrierekvinde med stort K. Hun har succes på jobbet og knap så meget succes i privatlivet. Som eneste kvinde i ledelsen er hun 'one of the boys' med stort ansvar, rejser og god løn. En dag møder hun en kvinde i Frankrig, som vender op og ned på det meste.

"Romanen beskriver fra Malenes vinkel hendes oplevelser som chef i en mandeverden med hygge-sexisme, dilemmaer, misforståelser, usikkerhed og ensomhed. I romanen følger vi Malene og hendes nærmeste venner og kolleger i starten af 30'erne og igen i starten af 40'erne. Det, som tidligere var spændende, er blevet anstrengende. Er det Malene, der har forandret sig, når hun pludselig føler sig som en mand alene til en damefrokost - eller kan hun bare ikke klare mosten?," skriver forlaget Byens Forlag i deres pressemeddelelse.

Ikke alene

Malene er ikke alene med det dilemma. Rigtig mange kvinder vælger at tjekke ud af karrieren i stedet for at fortsætte helt til tops. Der er skrevet masser af faglitteratur om blinde vinkler og bias, men 'M-alene' sætter følelser og oplevelser på situationen. Hun prøver at være med på mændenes præmisser, men hun forstår bare ikke helt spillereglerne. Og resultatet er, at virksomhederne går glip af kvindernes potentiale og af diversitet i alle lag, skriver forlaget.

Historien er inspireret af Mette Boysens små 30 år som chef og direktør i det private erhvervsliv. Bogen udkommer 29. september. Jk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS