29. september 2020
'Tenet' har John David Washington i hovedrollen. Foto fra filmen
gallery icon

Se billedserie

'Tenet' har John David Washington i hovedrollen. Foto fra filmen
Foto: Melinda Sue Gordon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserarrangement: Oplev længe ventet scifi-brag på det bredeste format

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserarrangement: Oplev længe ventet scifi-brag på det bredeste format

Villabyerne og Gentofte Kino inviterer til en særvisning af Christopher Nolans 'Tenet', hvor du kan møde Thomas Hauerslev, ekspert inden for 70 mm-film, og Ann Lind Andersen, filmanmelder og Nolan-kender

Villabyerne - 14. august 2020 kl. 13:43
Af Jesper Bjørn Larsen

I 2020 er der især to film, filmelskere og biografejere over hele verden venter med åndeløs spænding på.

Den ene er Christopher Nolans 'Tenet', der får premiere i landets biografer 26. august (den anden er 'No Time To Die, den 25. Bond-film, som kommer til november).

På premieredagen for 'Tenet' kl. 20 holder Villabyerne et læserarrangement på filmen i samarbejde med Gentofte Kino. Indholdsredaktør og filmanmelder på Go' Morgen Danmark TV2, Ann Lind Andersen, og 70mm-filmekspert Thomas Hauerslev, vil introducere filmen i samtale med Villabyernes redaktør.

Christopher Nolan er i den absolut tungeste ende af filminstruktører og har faktisk aldrig præsteret en dårlig film. På hans frygtindgydende cv står film som 'Memento', 'Insomnia', Batman-trilogien ('Batman Begins', 'The Dark Knight' og 'The Dark Knight Rises'), 'Inception', 'Interstellar' og senest 'Dunkirk', som vandt flere Oscar-statuetter.

Vises på 70 mm

Gentofte Kino viser Christopher Nolans 'Tenet' på ægte 70mm-film, som den er tænkt og optaget til.

"Gentofte Kino er den ene ud af kun to biografer i hele landet, der fra den 26. august kan vise filmen i dette format. Det betyder med andre ord, at vi kan præsentere dig for verdens største filmformat og så endda med en film af en af tidens største instruktører," siger Sune Lind Thomsen, Gentofte Kinos direktør. Og han tilføjer:

"70 mm-formatet er det bedste analoge filmformat nogensinde med en helt enestående autenticitet i billedet. Det er et must for alle filmentusiaster at se filmen i dette format og helt unikt for publikum generelt at opleve formatet, der blev konstrueret i slutningen af 1950'erne."

Ved læserarrangementet skal vi derfor nørde os lidt ned i det format, hvor Thomas Hauerslev, Danmarks førende ekspert inden for 70mm-film, vil fortælle mere om, hvad der får hans cineast-hjerte til at banke for det brede format. Filmanmelder Ann Lind Andersen vil gøre publikum klogere på, hvad der gør Christopher Nolan og hans film til noget helt særligt.

Alt er vendt rundt

Om selve filmen er der ikke meget, vi kan løfte sløret for. For en af de ting, Christopher Nolan altid insisterer på, er at fortælle så lidt som overhovedet muligt på forhånd.

Vi kan dog røbe, at der skulle være tale om et originalt, actionspækket science fiction-værk med John David Washington i hovedrollen.

Bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, kæmper han for hele verdens overlevelse. Han rejser gennem en mørk verden fuld af international spionage på en mission, der bevæger sig ud over grænserne for tid, som vi kender det. Men det er ikke en tidsrejse. Og du behøver ikke at forstå det. Verden er en anden - og alt er vendt rundt!

Billetprisen til denne særvisning, hvor helaftensfilmen, der varer 150 minutter, går i gang ca. kl. 20.30, er 140 kroner. Men så får man også en øl eller en sodavand med i prisen.

Billetter kan købes her.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

KONTAKT OS