21. september 2021
Direktør Kim Gladstone Herlev glæder sig over de daglige OL-fester på Experimentariums tagterrasse.
gallery icon

Se billedserie

Direktør Kim Gladstone Herlev glæder sig over de daglige OL-fester på Experimentariums tagterrasse.
Foto: Joachim Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til OL-fest på tagtop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til OL-fest på tagtop

Under hele OL og senere de Paralympiske Lege er der fri adgang til Experimentariums tagterrasse, hvor man kan følge de danske atleter og selv prøve kræfter med nye sportsgrene. Villabyerne lagde vejen forbi

Villabyerne - 28. juli 2021 kl. 13:23
Af Joachim Christensen

Da Villabyerne besøger Experimentariums tagterrasse tidlig tirsdag formiddag er de første gæster på vej op ad trapperne. Imens lægger personalet måtter ud til dagens aktivitet, hvor man kan prøve kræfter med OL-disciplinen judo, og P3's to radioværter sender live mellem de japanske kirsebærtræer og stiller om til en entusiastisk Morten Hausborg i Tokyo. Hans stemme gjalder ud af højttalerne, og en familie har sat sig foran den enorme storskærm, hvor man kan følge OL og de danske medaljehåb.

Stine Mortensen sidder flankeret af sine forældre Nina og Jens Jørgen iført en kasket påtrykt Tour de Gudenåen. Hun ror selv kajak, men til OL er smagen bred.

"Vi ser alt, hvor der er en dansker med," forklarer hun.

Familien har booket en gratis billet til tagterrassen, som alle kan gøre det, og glæder sig over muligheden for at se nogle andre sportsgrene end de sædvanlige fodbold- og håndboldkampe.

Romaskine og boksepuder

Udover storskærm og DR's studier er der også flere muligheder for at prøve kræfter med anderledes sportsgrene. Der er boksepuder, længdespringsbane og romaskiner. På sidstnævnte sidder Charlie med sin mormor Else og giver den gas.

"Jeg har altid ønsket mig sådan en her, men jeg har aldrig fået lov at prøve," siger han.

Det gør han så i stor stil på sin mormordag, hvor planen er at være på Experimentarium til han ikke orker mere, forklarer mormor Else. Men det kan tage lang tid.

"Jeg bliver ikke træt. Hvis jeg bliver træt, så går der bare et minut, og så er jeg ikke træt mere," siger Charlie, mens han ror godt til.

En forløsning

Lidt derfra sidder administrerende direktør for Experimentarium, Kim Gladstone Herlev, og arbejder. Han glæder sig over, at det der startede med et tilfældigt møde med Dansk Idrætsforbund og Team Danmark for snart tre år siden, nu er blevet til daglige OL-fester i Hellerup.

"Det er en kæmpe forløsning og en kæmpe fornøjelse, at vi har kunnet trække sådan en megabegivenhed til byen. Det skaber stolthed, og jeg håber at mange vil bruge den mulighed som Gentofteborger," siger direktøren.

Experimentarium har også et samarbejde med Lego og Parasport Danmark, og nede på 3. etage kan man bygge sine egne idéer til, hvordan man gør, at idræt er for alle. Også under de Paralympiske Lege vil der være adgang til tagterrassen, og mulighed for at teste sin krop af på nye måder.

Man kan booke sin fribillet på Experimentariums hjemmeside.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS