26. juli 2021
Ulrich Thomsen spiller den altdominerende hovedrolle som Henrik Kaufmann i 'Vores mand i Amerika'. Foto fra filmen
gallery icon

Se billedserie

Ulrich Thomsen spiller den altdominerende hovedrolle som Henrik Kaufmann i 'Vores mand i Amerika'. Foto fra filmen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom tættere på 'Diplomaten, der gik sine egne veje'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom tættere på 'Diplomaten, der gik sine egne veje'

Villabyerne inviterer sammen med MovieHouse til en særvisning af 'Vores Mand i Amerika', hvor du kan møde filmens instruktør Pernille Rosendahl samt Bo Lidegaard, der har skrevet flere bøger om Henrik Kaufmann

Villabyerne - 01. august 2020 kl. 16:40
Af Jesper Bjørn Larsen

En landsforræder, der gik imod sin egen regering eller en frihedshelt, der faktisk reddede Danmarks omdømme?

Meningerne var delte om den danske topdiplomat og eventyrer Henrik Kaufmann (1888-1963), der blev en afgørende skikkelse i dansk politik, da han som ambassadør i USA under 2. verdenskrig gik imod ordrer fra den danske regering.

Årsagen var, at regeringen var tvunget til at samarbejde med den tyske besættelsesmagt, og Henrik Kaufmann nægtede at give efter for de tyske krav og fulgte i stedet sin egen linje, bl.a. da han tillod amerikanerne at oprette militære anlæg på Grønland.

Den dramatiske historie om Henrik Kaufmann finder nu vej til det store lærred, når filminstruktøren Christina Rosendahl ('Supervoksen' og 'Idealisten') den 13. august får premiere på sin nye spillefilm 'Vores Mand i Amerika' med Ulrich Thomsen i hovedrollen som Henrik Kaufmann og Mikkel Boe Følsgaard som Povl Bang-Jensen, Kauffmanns nære medarbejder.

Så længe behøver Villabyernes læsere slet ikke at vente på at se filmen, for din lokalavis arrangerer samnmen med MovieHouse en særvisning af filmen den 10. august kl. 18.30.

Arrangementet begynder allerede kl. 18, hvor Villabyernes redaktør vil interviewe Christina Rosendahl og historikeren Bo Lidegaard på scenen. Sidstnævnte er aktuel med bogen 'Uden mandat' om netop Henrik Kaufmanns kontroversielle virke i Washington, og han har tidligere skrevet den meget roste biografi 'I Kongens Navn' om Henrik Kaufmanns vilde liv, så der findes ingen, der ved mere om dette spændende kapitel i danmarkshistorien end netop Politikens tidligere chefredaktør.

Efter filmen vil Bo Lidegaard svare på spørgsmål fra salen i en halv times tid.

Alle gæster til dette læserarrangement vil blive tilbudt et glas vin fra Erik Sørensen Vin i biografens foyer, inden arrangementet begynder.

Billetter til særvisningen af 'Vores Mand i Amerika' kan købes enten i biografen eller på moviehouse.dk.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

KONTAKT OS