8. juli 2020
Direktør Niels Christiansen med bogen om Schrøder Cykler gennem 100 år. Pressefoto
Direktør Niels Christiansen med bogen om Schrøder Cykler gennem 100 år. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg er så glad for min cykel: Schrøder Cykler fejrer 100 års jubilæum lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg er så glad for min cykel: Schrøder Cykler fejrer 100 års jubilæum lørdag

En af Danmarks mest berømte cykelforrretninger, Schrøder Cykler på Bernstorffsvej, inviterer til reception på lørdag for at fejre sit 100 års jubilæum

Villabyerne - 26. juni 2020 kl. 18:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag 1. juli 1920 åbnede der en ny cykelforretning på Nørrebro i det centrale København, nærmere betegnet i Julius Bloms Gade nr. 6.

Indehaveren hed Peter Bernhard Schrøder, og han kaldte sin forretning P. Schrøder' Cyclefabrik.

I 1960 overtog Vilhelm Christiansen forretningen, og han flyttede den i 1967 til Bernstorffsvej i Hellerup. Og i 2007 åbnede Schrøder Cykler en filial på Langebro.

100 år er gået, verden har forandret sig, men Schrøder Cykler er her stadig, både på Bernstorffsvej og på Langebro.

En række af de største navne i dansk cykelsport, på bane såvel som på landevej, har ført Schrøders rød-hvide rammer frem til sejre på det allerhøjeste niveau ved olympiske lege, verdensmesterskaber og et utal af danske mesterskaber. Ryttere som Niels Fredborg, Mogens Frey, Hans-Henrik Ørsted, Reno B. Olsen, Gunnar Asmussen og Johnny Weltz m.m.fl.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Bjarne Riis som drengerytter kørte på Schrøder og at Ole Ritter vandt sin første 6-dagessejr i Herning i 1974 på en Schrøder-cykel.

I anledning af jubilæet inviteres til reception hos Schrøder Cykler på Bernstorffsvej 162 lørdag den 27. juni kl. 13-18, hvor der vil blive serveret grillpølser, øl og vin.

I forbindelse med jubilæet er der udgivet en bog, 'Schrøder Cykler gennem 100 år', som er forfattet af cykeleksperten Henrik 'Rico' Elmgreen.

Han vil præsentere udgivelsen under receptionen, ca. kl. 15. Ved receptionen vil der også være mulighed for at møde flere af de gamle "Schrøder-ryttere".jbl

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

KONTAKT OS