9. maj 2021
Krimiforfatter Julie Hastrup er ugens læser. Pressefoto
Krimiforfatter Julie Hastrup er ugens læser. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er Krimiforfatterens eget bud på en god krimi lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er Krimiforfatterens eget bud på en god krimi lige nu
Villabyerne - 22. november 2020 kl. 09:01

Julie Hastrup, 52 år, krimiforfatter og tidligere journalist.

Hvilken roman har du sidst læst?

"Jeg er netop blevet færdig med Jesper Steins autofiktive roman 'Rampen', som jeg slugte på halvandet døgn. Steins far forelsker sig og forlader familien, og Stein står tilbage med en mor i opløsning, ja, i det hele taget er skilsmissen starten på et helvede for dem alle. Romanen er fremragende og sidder stadig under huden på mig, måske fordi jeg selv er nyskilt."

Hvem er din favoritforfatter?
"Jeg har mange yndlingsforfattere, men et forfatterskab, som står virkelig stærkt, er franske Delphine de Vigan. Særligt to af hendes romaner - 'Alt må vige for natten' og 'Baseret på en sand historie' - er fantastiske, og jeg husker dem tydeligt, selvom det nu er flere år siden, jeg læste dem."

Hvad er din favoritgenre?
"Jeg læser mange bøger i mange genrer, men krimilitteraturen har naturligvis en stor og vigtig plads i mit hjerte, og der går sjældent mere end en uges tid eller to, før jeg må i gang med en ny af slagsen. I år er favoritterne begge svenskere: Anders De La Mottes seneste krimi 'Vinterild' og Camilla Grebes 'Skyggejægeren', som blev kåret til Årets Krimi i Sverige sidste år. Begge bøger er spændende og virkelig velskrevne."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Jeg har opgivet flere og med god samvittighed. Jeg læser af lyst."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Verden savner ro og kærlighed, og jeg er fuldstændig betaget af 'The Boy, the Mole, the Fox and the Horse', som er den fineste lille filosofiske og smukt illustrerede bog af engelske Charlie Ma­ckesy. At læse den er som at få et varmt og trøstende kram - fuld af håb, og det trænger vi alle sammen til her i 2020. Den er netop blevet oversat til dansk."

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS