25. september 2021
De fire olympiske kvinder, der skal repræsentere Danmark og Dansk Kano og Kajak Forbund ved OL i Tokyo, sluttede søndag mesterskaberne af med en fabelagtig præstation i EM-finalen over 500 meter firerkajak, hvor de vandt bronze. Foto: Dansk Kano og Kajak Forbund
gallery icon

Se billedserie

De fire olympiske kvinder, der skal repræsentere Danmark og Dansk Kano og Kajak Forbund ved OL i Tokyo, sluttede søndag mesterskaberne af med en fabelagtig præstation i EM-finalen over 500 meter firerkajak, hvor de vandt bronze. Foto: Dansk Kano og Kajak Forbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hellerup Kajakklub sejler to talenter til OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hellerup Kajakklub sejler to talenter til OL

Bolette Nyvang Iversen og Sara Milthers fra Hellerup Kajakklub skal repræsentere de danske farver ved OL i Tokyo

Opdateret 10. juni 2021 kl. 09:37
Villabyerne - 08. juni 2021 kl. 19:14

Som Villabyerne tidligere på året kunne fortælle, har Bolette Nyvang Iversens OL-deltagelse i den danske firerkajak længe været under forberedelse. Nu får hun følgeskab af klubkammeraten Sara Milthers fra Hellerup Kajakklub, når OL-kursen senere på året udstikkes til Tokyo.

arrow Læs også: Skovshoved-sejler vandt på hjemmebane

Det blev en realitet for nylig, da de begge officielt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) blev udtaget til OL. De skal begge ro firerkajak over 500 meter til OL sammen med Emma Aastrand Jørgensen og Julie Frølund Funch. Desuden stiller Bolette også op i toer-kajak over 500 meter med Julie Frølund Funch fra Vallensbæk Kajakklub.

Og selvtilliden må være helt i top hos den danske firerkajak, som henover den forgangne weekend i den grad fik tanket selvtillid.

Det gjorde de under det netop afholdte EM i polske Poznan, hvor den danske firerkajak vandt bronze. I feltet bed den rød-hvide girl power sig fast helt fremme i et verdensklassefelt, hvor de med en fantastisk finish fik roet sig foran værtslandet Polen og Tyskland til en fornem bronzemedalje.

Det historiske resultat, der virkelig booster selvtilliden og troen på, at OL-formen er ved at være på plads, fortæller samtidig atleterne, at når de først ligger klar på startlinjen, kan alle modstandere slås.

At Hellerup Kajakklub står i en næsten utænkelig situation med to OL-deltagere skyldes, at klubben i mange år målrettet har arbejdet struktureret og fokuseret og har skabt et trygt og givende ungdomsmiljø med en fantastisk klubånd. Klubben står bag atleterne økonomisk, men mindst lige så vigtigt, står klubben også bag dem med en kæmpe mental opbakning.

jbl

arrow Hellerup-brødre var flyvende
08. juni 2021 kl. 17:01 Opdateret: kl. 15:34
arrow To nye fartdjævle til lokal sejlklub
07. juni 2021 kl. 09:07 Opdateret: kl. 11:51
arrow (G)Ullmann løb med sejren
27. maj 2021 kl. 19:09 Opdateret: kl. 16:26
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS