25. juni 2021
Amalie Jørgensen, der var med på Gentofte Volleys DM-sølvhold, bliver professionel i Belgien som den første spiller nogensinde fra Gentofte. Foto: Flemming Patulski Nielsen
Amalie Jørgensen, der var med på Gentofte Volleys DM-sølvhold, bliver professionel i Belgien som den første spiller nogensinde fra Gentofte. Foto: Flemming Patulski Nielsen
Foto: Flemming Patulski Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gentofte-spiller bliver professionel i Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gentofte-spiller bliver professionel i Belgien

For første gang nogensinde bliver en damespiller fra Gentofte professionel i udlandet. Det sker, når Amalie Jørgensen tørner ud for belgisk klub

Villabyerne - 18. maj 2021 kl. 06:41

Det er tilsyneladende blevet bemærket, at Gentofte Volleys damer i år gik næsten hele vejen og sikrede sig flotte sølvmedaljer for første gang i klubbens historie.

arrow Læs også: Gentofte-talenter spillede afgørende rolle i historisk triumf

En af profilerne på holdet, 20-årige Amalie Jørgensen, fortsætter i hvert fald sin karriere i den belgiske klub Tchalou Volley Club, som hun har skrevet under på en et-årig kontrakt med.

"Dette skifte er starten på min professionelle karrriere. Jeg føler, at Belgien, som har en stærk liga, er et godt sted at starte. Skiftet betyder, at jeg kan fokusere 100 procent på sporten og forhåbentlig få mange flere oplevelser med den," fortæller hun.

Amalie Jørgensen er oprindeligt fra Odense, men ambitionerne drev hende i august 2019 til Middle Tenessee i USA på opfordring fra amerikanske scouts. Mens hun spillede, rykkede universitetet 100 pladser op på ranglisten i USA. Hun var fast starter på holdet.

Hun kom tilbage til Danmark i 2020 og spillede i Gentofte, som fik det bedste resultat nogensinde i form af sølvmedaljerne ved DM 2021.

Den 20-årige centerspiller rager godt op med sine 187 cm, som gør hende til en af de højeste danske ligaspillere. Hun fik debut på A-landsholdet i april 2021.

Det er første gang i Gentofte Volleys historie, at en af dens damespillere bliver professionel. jbl

arrow Landshold med Gentofte-koloni klar til medaljekamp
02. juni 2021 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:33
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

KONTAKT OS