10. august 2020
Gentofte Kommune vil fra august gøre mere for at få flere nabohjælpere i kommunen, siger borgmester Hans Toft. Arkivfoto
Gentofte Kommune vil fra august gøre mere for at få flere nabohjælpere i kommunen, siger borgmester Hans Toft. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gentofte har færre nabohjælpere end gennemsnittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gentofte har færre nabohjælpere end gennemsnittet

Nabohjælp forebygger hvert fjerde indbrud, og borgmester Hans Toft (K) fortæller, at kommunen vil have flere til at tilmelde sig

Villabyerne - 30. juli 2020 kl. 11:00
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vil Gentofte Kommune have indbrudsniveauet ned, er der et stort potentiale i at få flere borgere til at tilmelde sig Nabohjælp. For Gentofte ligger under regionsgennemsnittet, når det kommer til antal nabohjælpere per 100 husstande. Det viser tal fra Bo trygt.

arrow Læs også: Under coronakrisen fortsætter indbrudsniveauet med at falde

Bo trygt er et samarbejde mellem Realdania, Trygfonden, Det Kriminalpræventive Råd og Videnscentret Bolius, hvor målsætningen er at reducere antallet af indbrud i private hjem.

Flere skal melde sig

Borgmester Hans Toft (K) fortæller da også, at Gentofte Kommune snart vil gøre mere for at få flere til at melde sig.

"Gennem initiativet 'Nabohjælp Gentofte' kommer Gentofte Kommune fra august til at sætte fokus på, hvordan vi hos os kan forebygge tyveri - blandt andet ved brug af Nabohjælp-app´en. Vi kommer også til at tilbyde 'tryghedsvandringer' i lokalområderne, hvor man kan få gode råd, inspiration og konkrete anbefalinger til at forebygge indbrud. Og det bliver muligt at booke lederen af 'Gentofte - fri for tyveri' til et oplæg om forebyggelse i samarbejde med Bo trygt. Endelig kommer vi - når det er muligt at forsamles igen - til at invitere til forskellige arrangementer for borgere, herunder arrangementer for borgere, der har lyst til at være 'Tryghedsambassadører' i deres lokalområde. Vi ser frem til at det i efteråret bliver muligt at gennemføre en række aktiviteter, der har været udskudt pga. forsamlingsforbuddet," fortæller borgmesteren til Villabyerne og tilføjer:

Fakta
Antal nabohjælpere per 100 husstande:

  • Gentofte Kommune: 8,3
  • Lyngby-Taarbæk Kommune: 11,1
  • Rudersdal Kommune: 15,7

"Ifølge Det Kriminalpræventive Råd vil ni ud af 10 borgere rigtigt gerne nabohjælpe. Men de mangler ofte en anledning og et direkte initiativ. Gentofte Kommune har i alt 33.139 husstande og det nuværende antal af nabohjælpere peger netop på, at der er potentiale i anbefalingen om at få mobiliseret og aktiveret endnu flere nabohjælpere."

Hjælp politiet

Hans Toft understreger, at det er tid til at gøre op med ideen om, at det kun er politiet, der skaber tryghed.

"Tryghed er også en lokal opgave for en kommune, og vi må gøre op med det tabu, at kun politiet kan beskæftige sig med borgernes tryghed. Naturligvis skal politiet udføre de politimæssige opgaver. Men når antallet af indbrud i Gentofte Kommune i en årrække har ligget som nogle af de allerhøjeste i Europa, og politiet efter eget udsagn ikke har ressourcer til at rykke ud så hurtigt, som borgerne med rette forventer, så må der tænkes nyt," siger han og fortsætter:

"Der er ikke tvivl om, at vi som kommune sammen med borgerne og andre interessenter kan spille en større aktiv rolle i forhold til at være synlige over for tyve, der er i gang med deres ulovligheder og i forhold til at stresse og forstyrre disse typer. Nogle løsninger vil måske kræve lovændringer, men det må vi så kæmpe for. Denne sag er for vigtig til, at kommunen blot skal se passivt til den fuldstændigt uacceptable udvikling," siger han.

På nabohjaelp.botrygt.dk kan man læse mere om Nabohjælp.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

KONTAKT OS