19. oktober 2020
Forfatter Iben Mondrup kommer på besøg. Pressefoto
Forfatter Iben Mondrup kommer på besøg. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfattermøde: Mød kvinden bag gribende og rost roman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfattermøde: Mød kvinden bag gribende og rost roman

Iben Mondrup kommer til Gentofte Hovedbibliotek tirsdag 20. oktober kl. 17 for at fortælle om sin seneste roman 'Tabita'

Villabyerne - 15. oktober 2020 kl. 16:12

Så er der atter forfatterbesøg på Gentofte Hovedbibliotek. Det sker tirsdag 20. oktober fra klokken 17 til 18.30.

Det er Iben Mondrup, der kommer og fortæller om sin seneste roman 'Tabita'. I romanen møder vi Eva og Berthel, der kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland.

Bogen foregår i midten af 1960'erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene.

Hjemme i Grønland bor børnenes mor, Abelone. Hun var hushjælp hos Eva og Berthel, og omstændighederne tvang hende til at sende sine to mindste børn med deres nye familie til Danmark.

Romanen skildrer klart og klogt livet i en familie, hvor børnene må kæmpe for sig selv og hinanden.

Iben Mondrup er født i 1969 i København, men flyttede som treårig med sin familie til Grønland, hvor hun boede, til hun som attenårig rejste til Danmark for at gå på Kunstakademiet.

Hun debuterede som forfatter i 2009 og har siden udgivet fem anmelderroste romaner, hvoraf Godhavn fra 2014 blev nomineret til Læsernes Bogpris, Weekend­avisens Litteraturpris og DR Romanprisen, som den vandt.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Soroptimisterne i Gentofte. Soroptimisterne er et netværk af kvinder, der arbejder for at fremme kvinders vilkår i hele verden.

Iben Mondrup har sammen med foreningen valgt at donere entréindtægterne fra dette arrangement ubeskåret til Unicefs Nakuusa-projekt i Grønland. Tilmelding sker på genbib.dk/billetter. jk

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

KONTAKT OS