22. oktober 2020
Den 55-årige mand blev frivilligt bag tremmer i yderligere fire uger, mens hans sag efterforskes. Arkivfoto
Den 55-årige mand blev frivilligt bag tremmer i yderligere fire uger, mens hans sag efterforskes. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere kvinder står frem: 'Travmand' sigtet for nye voldtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere kvinder står frem: 'Travmand' sigtet for nye voldtægter

Den 55-årige mand fra Charlottenlund Travbane, der er sigtet for over 100 seksualforbrydelser mod ung kvinde, er blevet sigtet for yderligere tre voldtægter mod en anden kvinde

Opdateret 26. maj 2020 kl. 16:16
Villabyerne - 26. maj 2020 kl. 16:12
Af Jesper Bjørn Larsen

Nordsjællands Politis sag mod den 55-årige mand fra Charlottenlund, der er sigtet for to forsøg på voldtægt og cirka 100 tilfælde af blufærdighedskrænkelser og voldtægt ved anden seksuel omgang end samleje mod en ung kvinde, er blevet udbygget med nye sigtelser.

arrow Læs også: 55-årig travmand fortsat varetægtsfængslet

"Vi har været i kontakt med lidt mere end en håndfuld kvinder, og i den forbindelse er den varetægtsfængslede mand blevet sigtet for yderligere tre voldtægter. Efterforskningen er fortsat i gang, og vi ser naturligvis også på, om der kan være flere forurettede," svarer Henriette Døssing, presse- og kommunationskonsulent i Nordsjællands Politi, på Villabyernes spørgsmål, om der i forbindelse med den aktuelle sag er indkommet flere anmeldelser fra kvinder, der har følt sig forulempet eller krænket af manden.

De tre nye voldtægter, manden er sigtet for, er angiveligt begået mod den samme person.

Overvejer I at opfordre eventuelle andre forurettede kvinder til at henvende sig?

"Man skal altid kontakte politiet, hvis man mener, at man har været udsat for en forbrydelse. Det gælder både i denne sag og i andre sager. Vi vil også altid gerne høre fra borgere, som kan have oplysninger, der kan hjælpe os med efterforskning og opklaring af en sag," siger Henriette Døssing.

Blev frivilligt bag tremmer

I den oprindelige sag er den 55-årige mand fra Charlottenlund som nævnt sigtet for to forsøg på voldtægt samt for cirka 100 tilfælde af blufærdighedskrænkelser eller voldtægt ved anden seksuel omgang end samleje mod en kvinde, der var 17 år, da overgrebene begyndte og 18 år ved det seneste tilfælde.

For godt fire uger siden blev manden, der har en tilknytning til Charlottenlund Travbane, varetægtsfængslet frem til fredag den 22. maj. Den dag skulle han altså have været fremstillet igen, men det skete ikke, da manden frivilligt gik med til at lade sin varetægtsfængsling forlænge med fire uger frem til den 19. juni.

De cirka 100 tilfælde af blufærdighedskrænkelser og voldtægt ved anden seksuel omgang end samleje har angiveligt fundet sted i perioden fra maj 2019 til den 9. februar 2020 på og omkring Charlottenlund Travbane.

Manden er bl.a. sigtet for at have befølt pigen på bryster og kønsdele og for at have tungekysset hende på trods af, at hun skubbede ham væk og forsøgte at fjerne sig.

De to forsøg på egentlig voldtægt har angiveligt fundet sted i udlandet.

Anklagemyndigheden vurderer, at den forurettede ikke har været i stand til at modsætte sig manden, så manden er også sigtet for voldtægt ved udnyttelse af hjælpeløs tilstand. Af hensyn til ofret har anklagemyndigheden ikke ønsket at uddybe, hvordan manden har udnyttet hendes tilstand.

Ved det oprindelige grundlovsforhør, der blev ført bag lukkede døre på anklagemyndighedens begæring, nægtede den 55-årige mand sig skyldig i alle sigtelser.

Såvel den varetægtsfængslede mand som den forurettede i sagen er beskyttet af et navneforbud.

arrow 55-årig travmand bliver fortsat frivilligt bag tremmer
20. august 2020 kl. 19:51 Opdateret: kl. 15:21
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

KONTAKT OS