12. maj 2021
Ella har i to år lavet madpakker uden engangsemballage. Hendes budskab er, at det hverken behøver at være dyrt eller besværligt at lave madpakker uden affald, og at man med hjælp fra nettet hurtigt kan finde bæredygtige alternativer. Pressefoto
Ella har i to år lavet madpakker uden engangsemballage. Hendes budskab er, at det hverken behøver at være dyrt eller besværligt at lave madpakker uden affald, og at man med hjælp fra nettet hurtigt kan finde bæredygtige alternativer. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ella laver sine madpakker uden affald - nu er hun kommunens ansigt på ny kampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ella laver sine madpakker uden affald - nu er hun kommunens ansigt på ny kampagne

Den 12-årige Gentofte-pige hjælper kommunen med at fortælle borgerne om affaldsforebyggelse

Villabyerne - 19. februar 2021 kl. 11:21

For to år siden, da Ella var 12 år, så hun et YouTube-indslag om at lave madpakker uden engangsemballage. Hun smurte allerede selv sine madpakker, og indslaget inspirerede hende til at finde bæredygtige løsninger til madpakker uden affald.

arrow Læs også: Gentofte Kommune vil høre, hvad du synes om affald

Hun fandt udstyr, der passede til hendes behov og som kunne holde til en tur i skoletasken.

Det blev til en genanvendelig stofpose til frugt, en god og langtidsholdbar drikkedunk, en termobeholder til at holde maden varm i og bivokspapir, som er en bæredygtig indpakning bestående af bomuld behandlet med bivoks.

"Mine forældre var lidt skeptiske til at starte med, fordi de syntes, at bivokspapiret var dyrt i forhold til almindeligt madpapir. Så vi aftalte, at jeg første gang skulle købe det selv - og hvis jeg brugte det, ville de fremover købe det til mig," fortæller Ella i en pressemeddelelse fra Gentofte Kommune.

Og det fungerede godt for Ella, som siden har brugt bivokspapir i sine madpakker. Hun vasker og genbruger det, så det holder længe. Og nu bruger hendes far det også.

På plakaten i kommunen

Ella er en af de Gentofte-borgere, som før jul deltog i Gentofte Kommunes madpakkedyst, hvor de testede genbrugelige indpakninger.

Og netop nu kan Ella ses på plakater opsat ved buslæskure rundt omkring i kommunen som en del af kampen for affaldsfri madpakker.

Man kan se billeder og tip fra Gentofte Kommunes madpakkedyst på Instagram - @gentoftetageransvar. jesl

arrow Skraldeskifte: Nye skraldebiler på el
01. marts 2021 kl. 16:11 Opdateret: kl. 16:17
arrow Gentofte opgiver at sortere skrald til tiden
25. februar 2021 kl. 09:46 Opdateret: kl. 14:43
arrow Naturfredningsforening får miljøpris
17. februar 2021 kl. 09:58 Opdateret: kl. 09:43
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS