28. juli 2021
'Fugle i bur' er titlen på en af de tre serier i Tal R-udstillingen på Ordrupgaard fra 25. juli. Her 'Gibraltar', olie på lærred. Foto: Anders Sune Berg
gallery icon

Se billedserie

'Fugle i bur' er titlen på en af de tre serier i Tal R-udstillingen på Ordrupgaard fra 25. juli. Her 'Gibraltar', olie på lærred. Foto: Anders Sune Berg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter tre år genåbner Ordrupgaard med dansk stjernekunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tre år genåbner Ordrupgaard med dansk stjernekunstner

Udstillingen 'Tal R - Alene hjemme', der kan ses fra 25. juni i tre tematiske afsnit, viser blandt andet helt nye værker af den anerkendte samtidskunstner

Villabyerne - 23. juni 2021 kl. 11:02

Ordrupgaard har valgt at genåbne i to etaper. Første etape er allerede på fredag 25. juni, hvor Tal R indtager særudstillingssalene med sit underfulde farverige univers. Mens Snøhettas bygning, der fremover danner ramme om den franske samling, indvies lige efter sommerferien, 14. august.

arrow Læs også: Anmeldelse: Genåbning fejres med ensomme fugle

I særudstillingen 'Tal R. - Alene hjemme' vises helt nye værker af den internationalt anerkendte samtidskunstner.

Udstillingen består af 20 malerier samt et stort antal papirarbejder. En hel sal, udstillingens største, er dedikeret til værker skabt på papir. Papirmediet ligestilles herved med maleriet, hvilket yderligere understreges af papirarbejdernes til tider store formater.

Fugle, blomster og facader

Udstillingens temaer fordeler sig på tre serier. 'Fugle i bur' blev påbegyndt lige inden, covid-19 pandemien for alvor satte sine spor i verden. Serien viser pragtfulde overdimensionerede fugle i små bure, og udstillingens titel er inspireret af denne serie.

I 'Blomster i vase' fabulerer Tal R over et klassisk forgængelighedstema, hvor de afskårne blomsters flygtige skønhed fastholdes i vasens form.

'Husfacader' har været et tilbagevendende tema for Tal R igennem længere tid. Her kredser Tal R om facaden som den maske, bag hvilken privatlivet udfoldes.

Motiver som 'Fugle i bur', 'Blomster i vase' og 'Husfacader' optræder tillige i Ordrupgaards faste samling. Tal R forholder sig således til den kunsthistoriske tradition, men han går nye veje.

Udstillingen ledsages af filmen 'Gyldne Dages Tårer' skabt af kunstnerens hustru, filminstruktøren Emma Rosenzweig. Og i museets børnerum bliver børnene ét med Tal R's verden. Kunstneren har nemlig udsmykket væggene, og børnene kan frit tegne videre på Tal R' blomster, fugle og facader.

Danske samling udvidet

Den danske samling har også i nedlukningen haft vokseværk og er blevet udvidet med værker af blandt andet Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring. Samlingen har fået en nyophængning og går fremover under navnet 'Hammershøi og hans tid'. jesl

arrow Åbner i foråret: Ordrupgaard kan se lyset for enden af Himmelhaven
08. november 2020 kl. 10:31 Opdateret: kl. 15:21
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

KONTAKT OS