18. september 2021
Andreas Weidingers (K) holdning til Bellevue Strand var både ekskluderende og fordomsfuld, mener to læserbrevsskribenter i denne uge.
Andreas Weidingers (K) holdning til Bellevue Strand var både ekskluderende og fordomsfuld, mener to læserbrevsskribenter i denne uge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: I Gentofte sorterer vi affald - ikke mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: I Gentofte sorterer vi affald - ikke mennesker
Villabyerne - 29. juli 2021 kl. 10:05
Af Alexander Kamp (V), kandidat til kommunalbestyrelsen, Lundeskovsvej 22, Hellerup

I Gentofte er vi gode til at sortere vores affald. Plast i den ene, metal i den anden og papir i den tredje. For blot en uge siden fik Andreas Weidinger den ide, at samme princip kunne overføres til Bellevue Strand. I Villabyerne stemplede den Konservative kommunal-repræsentant nemlig borgere uden for Gentofte Kommunes grænser som farligt affald.

arrow Læs også: DEBAT: Tænk, hvis man igen kunne høre havet

Men der er ingen beviser for, at vi i Gentofte skulle opføre os mere eller mindre giftigt, når vi er på stranden. Den slags forslag er ikke bare ekskluderende, det er også direkte ukonstruktivt, og så underminerer det hele ideen om, at Weidingers læserbrev skulle være et løsningsorienteret indlæg. Gentoftes borgere har nemlig ikke mere ret til offentlige steder.

Der gik da heller ikke mere end to dage efter forslagenes offentliggørelse, før borgmesteren satte Weidingers røgfri strand og yderligere parkeringsrestriktioner ud til storskrald. Borgmesteren selv er ikke utryg nok til, at han vil tage mere 'drastiske' midler i brug på Gentoftes strande.

Personligt kan jeg heller ikke genkende det utryghedsbillede, der bliver tegnet af Weidinger - I hvert fald ikke mere end i resten af Gentofte. Politirapporterne fra Nordsjællands politi fra den sidste uge beskriver heller ikke noget særligt problem ved Gentoftes strande.

Ja - der kan være mange mennesker på stranden i højsæsonen, men til sammenligning har jeg heller aldrig været utryg i Magasin ved juletid.

Andreas Weidinger siger, han 'bare' gerne vil løse problemet med utryghed, så Gentoftes borgere vender tilbage til stranden - lige nu kan jeg bare ikke se, der skulle være et problem med utryghed. Uanset hvad Andreas Weidinger gerne vil, er det næppe hensigtsmæssigt at begynde at sortere efter, om gæsterne på stranden kan genanvendes for de konservative.

arrow DEBAT: Tak til Weidinger for indsats på Bellevue
24. juli 2021 kl. 12:51 Opdateret: kl. 15:33
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS