6. maj 2021
Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvad bliver det næste, der skal "sorteres"?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvad bliver det næste, der skal "sorteres"?
Villabyerne - 18. april 2021 kl. 08:50
Af Jan Andersen, Ordrup Jagtvej 22 B 1.tv. Charlottenlund

I en af de seneste udgave af Villabyerne var der bragt en artikel om affaldssortering og hvad borgerne i Gentofte Kommune havde af bemærkninger hertil.

Som herboende i tre etagers ejendom har min hustru og jeg selv nu i godt et år været pålagt at sortere vort affald i en mængde forskellige portioner.

Noget må ikke være til­snavset - for eksempel pap må under ingen omstændigheder være tilsmudset med brødkrummer, i så fald skal det anbringes i en anden beholder.

Det samme gælder for eksempel glas, som ikke må have indeholdt syltetøj, uden først at være rengjort.

Vinflasker derimod, uden aftagning af metal-skrueprop, sølvfolie, samt påklistrede etiketter kan blot uden problemer afleveres i flaskecontaineren - i skærende kontrast til andre helt uforståelige sorteringskrav.

At ældre mennesker, nogle endog handicappede, ikke mere må benytte den lettilgængelige ejendoms-nedstyrtningsskakt, men tvinges til at begive sig ud på åben gade med ikke én, men adskillige poser/sække med pålagt detailsorteret affald, synes for min husstand og sikkert mange andre beboere i etageejendomme, som værende en almindelig ugennemtænkt kæmpe brøler.

En forståelig storskralds-sortering i for eksempel aviser, flasker, el-husholdningsmaskiner og møbler, ville være hensigtsmæssig.

Som det kræves i dag, vil sortering hen ad vejen blot blive foretaget på den for den enkelte borger mest enkle metode - hvis sortering overhovedet.

Hvorimod en central robot/avanceret sortering på de enkelte affaldsmodtager-centraler vil medføre en brugbar og simpel sortering af alt affald, også med hensyn til "affald", der kunne/burde genbenyttes, men helt uden problemer for den enkelte borger.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS