11. maj 2021
Skribenten mener, at flere stationer, herunder Ordrup Station, trænger til en kærlig hånd. Arkivfoto
Skribenten mener, at flere stationer, herunder Ordrup Station, trænger til en kærlig hånd. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gentofte efterladt på perronen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gentofte efterladt på perronen
Opdateret 26. april 2021 kl. 09:41
Villabyerne - 26. april 2021 kl. 06:15
Af Carsten Petersen, Ordrupvej 67b,Charlottenlund

I Villabyerne 14. april bragtes hele to læserbreve med nogenlunde enslydende budskab, omhandlende støj på Lyngbymotorvejen. En konkret gene for beboerne her, der ikke er adresseret direkte i regeringens nyligt fremsatte Infrastrukturplan.

arrow Læs også: DEBAT: Færre skal plages af støj fra trafikken

Jeg kan supplere med, at planens indhold vedrørende modernisering af diverse s-togstationer, tilsyneladende heller ikke omfatter Gentofte, mens f.eks. Nordhavn Station er eksplicit nævnt og af uransagelige grunde skal topmoderniseres.

Tag nu helt konkret Klampenborg Station, der årligt modtager rigtig mange gæster til Bakken, Dyrehaven og Bellevue Strand, og som efterhånden godt kunne trænge til en kærlig hånd.

Og Ordrup Station. Her har man dog etableret lifte fra gadeplan til perron, men dem bruger man kun én gang, for de præges generelt af lugtgener og affald, så hellere tage trapperne uanset om kufferterne er tunge. Og ventesalen med automatisk åbnede døre (som særligt om vinteren sjældent virker), der i gamle dage var hyggelig med udstilling af plakater fra de aktuelle film og forestillinger på Bellevue Teatret, venter ingen i mere. Og Charlottenlund og Hellerup Station er samme historie om igen.

Man kan som bekendt regere eller reagere, og de to ovenfor nævnte læserbreve er eksempler på det sidste.

En modernisering af bl.a. Gentoftes s-togstationer ville givetvis gøre det lidt mere attraktivt at køre med tog, der som bekendt er den allermest miljøvenlige del af de forskellige motoriserede transportmuligheder. Og forhåbentligt også mindske problemet med støjgener på Lyngbymotorvejen.

Forhåbentlig er disse overvejelser med i det brev, som en af læserbrevsskribenterne egenhændigt har fremsendt til de konservatives transportordfører.

arrow DEBAT: Prisen for transport er høj - nemlig støj
13. april 2021 kl. 10:47 Opdateret: kl. 16:28
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS