28. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Få hjælp til din sag i kommunen af en bisidder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Få hjælp til din sag i kommunen af en bisidder

Gitte Haslebo fra Socialpolitisk Forum rækker hånden ud til Gentofte Kommune: "Vi håber, at kommunens ledere og sagsbehandlere vil tage godt imod den udstrakte hånd og informere borgere om denne nye mulighed. "

Opdateret 04. juni 2020 kl. 00:56
Villabyerne - 09. oktober 2019 kl. 17:45
Af Gitte Haslebo,; formand for Socialpolitisk Forum i Gentofte

Nu er der også kommet en frivillig bisidderordning i Gentofte Kommune.

Der har været en sådan i mange år i andre kommuner. Det har siden 1987 været en lovbestemt ret, at en borger med en sag hos myndighederne kan tage en bisidder med. At bruge en bisidder er gratis for borgeren.

Bisidderordningen er en udstrakt hånd til borgere, der skal til et svært møde i kommunen eller sundhedsvæsenet.

Hvis meget står på spil, kan det være godt at få støtte fra en neutral og hjælpsom bisidder, der går med til mødet, og lægger et ekstra sæt øjne og ører til.

Bisidderordningen er også en udstrakt hånd til sagsbehandlere i kommunen, der ofte må arbejde under stort tidspres.

Undersøgelser har vist, at når en borger har en bisidder med, bliver der færre misforståelser mellem borgeren og kommunen og større kvalitet i sagsbehandlingen.

I civilsamfundet opdager bekendte og naboer en gang imellem, at en borger er kommet i en meget vanskelig situation og gruer for et møde i f.eks. kommunen.

Hvis man ikke selv har tid og kræfter til at træde ind i billedet, kan det også være en udstrakt hånd at vide, at der findes en bisidder-ordning, man kan henvise til.

Bisidderordningen er oprettet af Socialpolitisk Forum i Gentofte i juni måned 2019. Der er allerede flere borgere, der har henvendt sig og fået en bisidder med til et vigtigt møde.

Vi håber, at kommunens ledere og sagsbehandlere vil tage godt imod den udstrakte hånd og informere borgere om denne nye mulighed.

For at gøre det nemt har vi fået trykt et bisidderkort, der kan ligge fremme i Borgerservice, Jobcentret, biblioteker og mange andre steder i kommunen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS