29. november 2020
Vor læser mener, gæssene ved Gentofte Sø skal have lov til at være der i fred. Modelfoto: Adobe Stoock
Vor læser mener, gæssene ved Gentofte Sø skal have lov til at være der i fred. Modelfoto: Adobe Stoock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Et sørgeligt natursyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Et sørgeligt natursyn
Villabyerne - 26. juli 2020 kl. 11:34
Af Henrik Friis, Skolebakken 15, Gentofte

Det er et sørgeligt natursyn, der kommer til udtryk i artikler og læserbreve i Villabyerne. Borgere, der har valgt at bosætte sig tæt på naturen, kræver, at der må gøres noget, fordi grågæssene skider i "de grønne arealer" og i deres haver.

Senest er det kommunalpolitiker Per Bruun Andersen (PBA, Villabyerne 24/6 2020), der blæser til kamp mod grågæssene ved Gentofte Sø, med argumenter om, at folk efterhånden undlader at gå ned til søen og "hunde kan få et traume efter mødet" med en gås!

Her sætter PBA vist kikkerten for det blinde øje og retter bager for smed. Må jeg minde kommunalpolitikeren og andre om, at man skal have sin hund i snor ved Gentofte Sø? Og har man det, så kan man gå uden om gæssene, der forsøger at beskytte deres afkom, eller blot vente et par minutter, til de er kommet over stien - og samtidig nyde synet og glæde sig over, at grågæssene er i fremgang, og at de - som os andre - er glade for det fantastiske naturområde, Gentofte Sø og Brobæk Mose er.

Desværre slipper mange deres hund - eller hunde - løs ved Gentofte Sø og ikke mindst i Brobæk Mose. Hvert år bliver gæs og ænder skambidt af løse hunde ved søen og dør en langsom og pinefuld død, og i mosen bliver den sky vandrikse jagtet af løsgående hunde.

Men det er ikke kun i fuglenes ynglesæson, at man skal have sin hund i snor - det skal man hele året. Også mange mennesker - voksne som børn - er generet. Sågar hundeejere - som har deres hund i snor - er irriterede.

Det ville være dejligt, hvis folk, der er generet af løsgående hunde, kunne hjælpe med venligt at minde ejerne om, at hunde skal holdes i snor ved Gentofte Sø. Og hvis medlemmerne af kommunalbestyrelsen kunne koncentrere sig om at sikre, at gældende regler overholdes, så der er plads til både natur og mennesker - og hunde i snor.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

KONTAKT OS