17. maj 2021
Det kan kun gå for langsomt med at reducere støjen, mener Kim Valentin.
Det kan kun gå for langsomt med at reducere støjen, mener Kim Valentin.
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Endelig er regeringen klar til at bekæmpe trafikstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Endelig er regeringen klar til at bekæmpe trafikstøj
Villabyerne - 25. april 2021 kl. 15:03
Af Kim Valentin (V) folketingsmedlem

Det glæder mig, at regeringen viderefører det fokus på støjreduktion i Københavns omegn, der også var i Venstres kun to år gamle infrastrukturplan. Nu har vi til gengæld spildt to år uden at reducere Gentofte-borgernes støjgener.

arrow Læs også: Ny spidskandidat for SF: Vi skal have sat farten ned på Helsingør-motorvejen

Da Venstre havde regeringsansvaret for to år siden, fremlagde vi et infrastrukturudspil med midler og konkrete tiltag til at dæmpe trafikstøjen i Københavns omegn. Udspillet blev dog hurtigt kasseret, da Socialdemokratiet overtog ansvaret.

Det er to år siden nu, og problemerne med trafikstøj er bestemt ikke blevet mindre. Derfor kan det også kun gå for langsomt med at reducere støjen for de tusindvis af borgere, som hver dag plages af trafikstøj på hjemmeadressen, eller når de besøger Gentofte Sø for at trække frisk luft.

Støj er ikke bare irriterende, det er direkte sundhedsskadeligt. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, kan trafikstøj medføre gener og helbredseffekter som kommunikationsbesvær, hovedpine, søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, forøget risiko for hjertesygdomme og hormonelle påvirkninger .

Tilbage i februar skrev socialdemokraten Jeppe Bruus her i avisen, at det er på høje tid, at trafikstøj får den nødvendige politiske opmærksomhed. Det kan jeg kun give ham ret i. Jeg kan blot undre mig over, hvorfor Jeppe Bruus' parti ikke ville være med til at reducere trafikstøjen, da Venstre foreslog det allerede for to år siden.

Ifølge Vejdirektoratet er der over 3.200 boliger i Gentofte, som udsættes for et støjniveau fra statsvejene over den anbefalede grænseværdi på 58 dB. Det er helt urimeligt.

Jeg ser derfor frem til de kommende infrastrukturforhandlinger, hvor Venstre vil arbejde for, at der bliver sat massivt ind for at nedbringe det høje støjniveau for alt for mange borgere i Gentofte og Københavns omegn.

Jeg glæder mig samtidig over, at regeringen endelig er klar til at prioritere området.

arrow DEBAT: Færre skal plages af støj fra trafikken
22. april 2021 kl. 10:10 Opdateret: kl. 16:23
arrow Vil indsnævre stærkt trafikeret vej
16. april 2021 kl. 07:21 Opdateret: kl. 15:09
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS