14. maj 2021
En tur til Bellevue strand fik tankerne på gled hos vor læser.
En tur til Bellevue strand fik tankerne på gled hos vor læser.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bangladesh og Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bangladesh og Gentofte
Villabyerne - 24. juli 2020 kl. 14:57
Af Carsten Petersen, Ordrupvej 67 b, 3. th., Charlottenlund

I søndags cyklede jeg mig en tur langs Strandvejen og gjorde ophold ved parken tæt ved Bellevue strand. I den tilstødende villa til parken - på en af vel nok kommunens dyreste adresser - var et gardenparty godt i gang, og jeg blev nysgerrig.

Det viste sig at være Bangladesh' ambassade, der holdt afskedsfest for den afgående ambassadør.Det vakte min interesse, og jeg søgte informationer om landet og dets relationer til Danmark, da jeg kom hjem.

Blandt andet erfarede jeg:
- at Bangladesh er et af verdens 10 fattigste lande, men at fattigdomskurven er ved at knække, og fattigdommen, særligt i de store byområder, er stærkt aftagende.

- at Danmark årligt støtter landet med ca. 100 mio. kr., hvilket er relativt lidt i forhold til den samlede bistand fra Danmark. Midlerne er betinget af, at de blandt andet skal anvendes til grøn omstilling samt til projekter, der skal sikre en overgang fra aid-to-trade i Bangladesh.

- at der bor godt 2.000 personer i Danmark med baggrund i Bangladesh, primært lokaliseret i Storkøbenhavn og beskæftiget som højt kvalificerede specialister inden for it-branchen. Til sammenligning bor der cirka 15.000 personer med kinesisk baggrund i Danmark.

- at Danmarks import fra Bangladesh pt. beløber sig til 5 mia. kr., primært beklædning. Og eksporten andrager 0,7 mia. kr. primært vedrørende medicinalprodukter og næringsmidler. Oplysninger, som jeg hurtigt fik fra Danmarks Statistik.

En cykeltur med øjne og ører åbne på en almindelig søndag gav mig mere viden om Bangladesh og dets relationer i forhold til Danmark, end jeg erhvervede mig gennem årevis geografiundervisning i folkeskolen og gymnasium. Tippet er hermed givet videre.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS