28. september 2021
Torsdag den 21. november diskuteres der ulighed i Byens Hus. Arkivfoto
Torsdag den 21. november diskuteres der ulighed i Byens Hus. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bor der fattige i Gentofte?: Ja, siger ny forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bor der fattige i Gentofte?: Ja, siger ny forening

Den nystiftede forening Socialpolitisk Forum sætter gang i en møderække om lokal fattigdom

Opdateret 04. juni 2020 kl. 00:53
Villabyerne - 21. november 2019 kl. 14:00
Af Signe Haahr Pedersen

En rig kommune som Gentofte rummer også mennesker, der kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen.

arrow Læs også: DEBAT: Uligheden i Gentofte er større end uligheden i USA

Det vil den nystiftede forening Socialpolitisk Forum sætte fokus på med en ny møderække, der begynder torsdag den 21. november i Byens Hus fra kl. 19 til 21.30.

"Nogle har et dårligt udgangspunkt som følge af deres opvækst, andre har sygdomme eller er født med handicap. Atter andre kommer ud for ulykker og sociale begivenheder, der gør, at de har brug for hjælp fra det offentlige. Spørgsmålet er, om en velhavende kommune som Gentofte træder til med den hjælp, der er brug for," lyder det fra en af stifterne af Socialpolitisk Forum, Ove Lund, i en pressemeddelelse.

Gentofte er ifølge Danmarks Statistik den kommune i Danmark, hvor der er længst mellem dem, der tjener mest og dem, der tjener mindst.

Her bor borgere, som hører til blandt de 1 procent rigeste i Danmark. Samtidig har 7,5 procent af Gentoftes borgere ifølge tal fra Cepos en disponibel indkomst, der er blandt de laveste 10 procent i Danmark, og tal fra Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i 2018 var 2,6 procent af Gentofte Kommunes børn, der levede under den relative fattigdomsgrænse. Det er en stigning på 0,7 procentpoint på to år.

Det er tal, der er værd at dykke ned i, mener Social Politisk Forum, som opfordrer alle interesserede borgere, fagpersoner og politikere til at tage del i snakken.

Til det første møde har man inviteret analytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Sune Caspersen, næstformand i Gentofte Kommunes socialudvalg Andreas Weidinger (K) og formand for København Kommunes udsatteråd Peter Juul.

"Vi håber på et interessant møde, og at vi alle bliver klogere på problemernes art og omfang og ikke mindst, hvad der kan gøres. Det er sjældent, at der bliver snakket socialpolitik i Gentofte Kommune, men vi gør nu et forsøg," siger Ove Lund.

Næste gang Socialpolitisk Forum inviterer til møde bliver torsdag den 5. december samme tid og sted. Møderne er åbne for alle og gratis at deltage i.

arrow DEBAT: Hemmelige tilbud
09. april 2021 kl. 10:55 Opdateret: kl. 16:27
arrow DEBAT: En borgerrådgiver skal finde vej i det kommunale bureaukrati
11. september 2020 kl. 17:38 Opdateret: kl. 21:18
arrow Corona kender ikke forskel på rig eller fattig - eller gør den?
10. september 2020 kl. 10:28 Opdateret: kl. 21:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS