18. oktober 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Gentoftenatten var en længe ventet kulturkrammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Gentoftenatten var en længe ventet kulturkrammer

GentofteNatten var en farvestærk kulturaften, der sendte kulturlivet tilbage i topform. Der var arrangementer, der samlede store grupper på tværs af alder, og der var smalle oplevelser med kant og kulør

Opdateret 27. september 2021 kl. 13:13
Villabyerne - 27. september 2021 kl. 13:10

Lis Sørensen fik overrakt sin Kulturpris - og så var en god kulturaften skudt i gang.

I Kavalergårdens hyggelige rammer ved Bernstorff Slot overrakte borgmester Michael Fenger prisen og Lis Sørensen gav en hel del igen. Først i en samtale med musikjournalist Niels Fez Pedersen, hvor hun fortalte om at opdage stemmen som lille i Brabrand og om viljen til altid at gå efter det, der rører én selv - uanset hvad tidens trend nu siger. Bagefter sang hun.

Lis Sørensen havde guitarist Vicky Singh med, og han var den perfekte ledsager, da hun beviste, at hun i den grad kan synge en sang og en sal op, så hårene rejser sig: Verden er i farver, sang hun - og det var den denne aften. Lis Sørensen var på hjemmebane som en fantastisk nærværende artist - med vilje, kraft og suveræn teknik.

Fra Odysseus til Druk

På Gentofte Hovedbibliotek fik børnefamilier en tur rundt i det græske øhav i Modmusiks koncert-version af Odysséen, og det store biblioteksrum var fyldt til randen, da filminstruktør Thomas Vinterberg indtog scenen og fortalte om sin Oscar-vinder Druk og meget mere: Om hvordan en film om fire, hvide midaldrende mænd blev en international succes mod alle odds, om dansk alkoholkultur og modet til aldrig at dømme andres valg. Og om at lave film, naturligvis: Det sidste blev der lyttet ekstra til fra de første rækker, der var indtaget af unge filmentusiaster fra filmskolen Station Next.

Den 100-årige i topform

På Øregaard Museum var der åbent hus og et mylder af store som små gæster: Op ad trappen og ned ad trappen - for den farvestærke surrealisme mm. fra Vilhelm Bjerke Petersens hånd strækker sig gennem hele museet. En fantastisk udstilling, for alle øjne uanset alder. Den kan ses frem til den 3. oktober. Herefter viser det 100-årige museum værker fra samlingen - sæt nu endelig et kryds i din kalender.

På Bellevue Teatret var der ugler: I efterårets store forestilling Vildheks er en ægte ugle med til at bære historien, og på GentofteNatten kunne alle komme helt tæt på ugler fra Ugleriet - de dragende dyr med dybe øjne trak rigtig mange til Arne Jacobsens flotte teater.

Fællesskabets hus

I Byens Hus fik man et godt indtryk af, hvad et kulturhus med plads til alle, kan: Det myldrede på flere etager, der var koncert for familier med Tikke Takke Trio inden det flotte scenerum, Byens Scene, endelig blev officielt indviet af borgmester Michael Fenger, som benyttede lejligheden til at takke alle de foreninger, ildsjæle og drivkræfter, der skaber husets hverdag.

Bagefter var der jazz med Six City Stompers og efter dén velklingende omgang var der udsolgt fællesspisning, hvor foreningen Teater Globens børn og unge agerede syngende tjenere og gav det hele endnu mere krydderi. Aftenens igennem var Frivilligcentret og Kunstklubben klar på gode samtaler om alle de fællesskaber, man kan gå ind i, i Byens Hus.

Byen summede

Det summede overalt: Der var hygge og kulørte lamper ved Danmarks Mindste Forsamlingshus, flot koncert med Messiaskirkens Koncertkor under Forstbotanisk Haves gigantiske vækster og hos Det Grønlandske Selskab var der god stemning, kunsthåndværk og foredrag.

Alle billetter var booket til filmklassikeren Mordets Melodi i Gentofte Kino, og på Garderhøjfortet var der fuld tryk på de nye matematiske escape rooms, hvor familier og vennegrupper prøvede holdånden af med strategi, sandsynlighedsregning, geometri og meget mere. Inde i fortets udstillinger var der først skattejagt for de mindste inden fortet lukkede flot med en koncert, hvor sopran Kristina Vidic og pianist Christine Raft viste, hvordan man løfter fortets hvælvinger til magiske højder.

I Jægersborg Kirke var det stilfuldt, lavmælt og avantgardistisk til Mute States audiovisuelle oplevelse af Inger Christensens Alfabet: Lyrikerens ord faldt på en skærm præcist på det organiske beat og skabte en tidløs boble lige der i kirkerummet: nu ingen panik, det er bregner / på rejse, de opsamler tiden / og bundter den.

Drøn over Ahlmanns Allé

Tilbage på Gentofte Hovedbibliotek var der mere drøn på, legendariske the Tremolo Beer Gut havde trukket en hård kerne af guitar- og surf-fans, der nød de uvante toner i biblioteket: Der var kant og nostalgisk swing i det velspillende orkester, og mens mørket faldt på, trak de tunge guitartråde over Ahlmanns Allé.

GentofteNatten blev en flot kulturaften: Kulturen er tilbage, fællesskaberne er tilbage og verden er i farver.

Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS