10. august 2020
Ida Praetorius i ?Den døende svane? i Skagen. Pressefoto: Lyse Nætter
gallery icon

Se billedserie

Ida Praetorius i ?Den døende svane? i Skagen. Pressefoto: Lyse Nætter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bellevue Teatret genåbner med sommersymfoni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bellevue Teatret genåbner med sommersymfoni

Oplev ballet, opera og skuespil, når Bellevue Teatret inviterer til 'Lyse Nætter' den 1. august

Villabyerne - 29. juli 2020 kl. 08:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter coronakrisens lange jerngreb genåbner Bellevue Teatret med sommerkoncerten 'Lyse Nætter' den 1. august.

Her kan man blandt andet opleve ballerdanseren Ida Praetorius og skuespilleren Preben Kristensen, som begge tidligere har været hovednavnene i 'Lyse Nætter'-sommerkoncerterne i Skagen, der også på de kanter genåbnede kulturlivet.

Ida Praetorius vender tilbage til Bellevue Teatret for at danse den berømte solo 'Den døende svane'. Og det bliver et meget glædeligt gensyn, lyder det fra Bellevue Teatrets direktør:

"Sidst Ida optrådte på Bellevue Teatret var med Sommerballetten Lolita, men jeg har tidligere også med Balletten Enetime af Flemming Flindt haft den allerstørste fornøjelse at samarbejde med Ida. Så jeg glæder mig helt vildt," siger Pia Jette Hansen.

Til daglig er Ida Praetorius solodanser ved Den Kgl. Ballet. Ved sommerpremieren i Skagen denne sommer skrev Skagen Avis:

"Hver eneste bevægelse gav mening. Med så stærk en indlevelse og så fornem en fortælling blev ord overflødige. Man mærkede både længslen efter livet og angsten for døden, der var både smerte og sorg i den overvældende fortælling, som Ida Praetorius leverede denne aften på Engklitten i Gl. Skagen."

Preben Kristensen optræder med ny monolog af Jens Christian Grøndal, og den unge og stærkt opadgående stjerne Clara Cecilie Thomsen vil synge Puccini, Gershwin og Mozart. Hun debuterede for blot et par år siden og har allerede haft hovedroller på Det Kgl. Teater, Den Jyske Opera og med DR Symfoniorkestret.

Sommerkoncerten bliver musikalsk bundet sammen af de to unge klassiske solister, violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander MacKenzie.

"Vi håber, at vi med dette lørdagsaften-arrangement vil gå mod lysere tider og forhåbentlig vil kunne lægge den værste coronatid bag os. Vil vil i alle tilfælde gøre, hvad vi kan for, at teatret modtager sommerkoncertgæsterne lyst, trygt og håbefuldt," siger Pia Jette Hansen, Bellevue Teatrets direktør.

Med Kulturministeriets sommerpakke i ryggen kan Bellevue Teatret sælge billetterne til sommerkoncerten til halv pris, hvilket er 200 kr.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

KONTAKT OS