26. september 2021
Mandag eftermiddag stod det klart, at anklager Carina Erdogan mener, at den drabsdømte 16-årige bør idømmes en fængselsstraf på otte år. Forsvareren plæderede for det halve.
Mandag eftermiddag stod det klart, at anklager Carina Erdogan mener, at den drabsdømte 16-årige bør idømmes en fængselsstraf på otte år. Forsvareren plæderede for det halve.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager vil sætte 16-årig drabsmand bag tremmer i otte år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager vil sætte 16-årig drabsmand bag tremmer i otte år
Villabyerne - 08. februar 2021 kl. 15:32
Af Joachim Christensen

Det skal koste en 16-årig dreng fra Virum otte år i fængsel, at han i april sidste år stak og dræbte en 18-årig mand ved et aftalt masseslagsmål ved skaterbanen i Gentofte.

Det mente anklager Carina Erdogan, der mandag eftermiddag fremlagde sine synspunkter om strafudmåling til de fem tiltalte i sagen, herunder den 16-årige, der i formiddags blev dømt skyldig i manddrab.

Den 16-åriges forsvarsadvokat Mads Kramme mente derimod, at en række formildende omstændigheder bør give mulighed for at idømme hans klient en straf på bare det halve, nemlig fire års fængsel.

"Det er særligt betænkeligt at anvende langvarige frihedsstraffe mod unge mennesker," argumenterede han.

arrow Læs også: 16-årig dømt for drab: Nu er der nyt om anke
Risikerer udvisning

To af de unge mænd, der bor i Gentofte og blev dømt for medvirken til grov vold, risikerer desuden udvisning fra Danmark. De er kommet hertil fra Syrien for under fem år siden, men har ikke tilknytning dertil ifølge deres forsvarsadvokater.

arrow 16-årig gav dræbende knivstik: Her er hans forsvar
29. januar 2021 kl. 10:59 Opdateret: kl. 10:59
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS